Antreprenorii investesc in startup-uri imobiliare

  • Miercuri, 4 Noiembrie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
Startup Startup

Alexandru Boghiu si Radu Gogoasa, doi antreprenori romani cu experienta in dezvoltare tehnologica, imobiliara si de produse, au investit peste 300.000 euro in lansarea The Mavers, un startup digital si tehnologic pe piata imobiliara.

Compania se va concentra pe trei piloni principali: proiecte de stiinta a datelor (Mavers Analytics Technologies), proptech si proiecte de digitalizare. Urmeaza sa isi deschida sedii in marile orase precum: Istanbul, Barcelona.

„Primul proiect al companiei este Mavers Analytics Technologies (MAT), o platforma stiintifica a datelor care consta din doua elemente: depozitul de date care colecteaza informatii din mai multe surse, cum ar fi site-uri web pentru dezvoltatori imobiliari sau date publice ale institutiilor guvernamentale si algoritmi pentru invatarea automata si inteligenta artificiala care proceseaza acest set de date, la nivel granular. Aceasta segregare ne permite sa cream rapoarte structurate, pe diferite domenii de interes cu propriile noastre date, sau, la cerere, putem folosi datele unei companii, colectate de-a lungul timpului pentru a genera noi perspective ", a declarat Alexandru Boghiu, cofondator The Mavers.

Un alt proiect la care lucreaza in prezent The Mavers este pentru divizia de dezvoltare rezidentiala a grupului local Bog’Art, care se pregateste sa lanseze primul dezvoltator imobiliar digital digital, cu operatiuni complet digitalizate.

Alexandru Boghiu are peste 10 ani de experienta in domeniul imobiliarelor digitale, iar inainte de deschiderea The Mavers, a fost Director Digital & Tech la firma de consultanta imobiliara CBRE Romania.

Radu Gogoasa aduce experienta investitiilor in startup-uri de la Londra la Bucuresti, cunostintele sale fiind in domeniul dezvoltarii produselor.

Liviu Tudor, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din Romania, a dezvoltat un nou standard care certifica rezistenta cladirilor de birouri la o pandemie sau riscuri similare. El a lansat IMMUNE Building Standard open-source, cu scopul de a ajuta proprietarii de cladiri de birouri din toata lumea sa recastige increderea chiriasilor lor in acest context dificil de piata generat de pandemia COVID-19. Deoarece munca de acasa a devenit noua norma in randul angajatilor cu guler alb din intreaga lume, proprietarii de cladiri de birouri cauta sa convinga companiile sa-si aduca angajatii inapoi la birou.

„Pandemia a schimbat radical modul in care traim, lucram si interactionam. Cu exceptia spitalelor, clinicilor si„ camerelor curate ”dedicate cercetarii stiintifice, nicio alta cladire nu este pregatita sa faca fata unei provocari pandemice precum Covid-19. Deoarece oamenii cheltuiesc pana la 90% din timpul lor in interior, nevoia de a reproiecta si reproiecta mediile construite, responsabile in principal de sanatatea noastra, devine din ce in ce mai articulata pentru a obtine rezistenta la evenimentele pandemice, precum si la amenintarile bacteriologice sau toxicologice viitoare ", a explicat Liviu Tudor, fondator si presedinte al Genesis Property si presedinte al Federatiei euroopene a Proprietatii.