Angajeaza profesionisti daca ai probleme cu frigiderul

  • Vineri, 20 Noiembrie 2020
  • Afaceri

 

Sa angajezi o firma de reparatii frigidere cand ai probleme cu acesta, este o idee buna, dar exista cateva lucruri pe care le poti face chiar tu pentru a intretine mai bine aparatul care iti tine mancarea la rece, in cea mai buna stare pentru consum. Astfel, vei economisi bani si vei avea sentimentul lucrului bine facut.

Exista cateva componente care au nevoie de curatare periodica si intretinere. Vasul de scurgere este un exemplu.

Frigiderele moderne nu trebuie dezghetate, dar asta nu inseamna ca nu produc gheata. Modele de azi fara gheata au mici componente incalzitoare care functioneaza pe timer pentru a topi periodic aceasta acumulare. Gheata topita intra intr-un sistem de drenaj, ajunge intr-o tava superficiala in partea de jos a frigiderului, de unde se evapora.

Verifica manualul frigiderului pentru a localiza vasul de scurgere, dar si instructiunile despre cum il poti scoate. De cel putin doua ori pe an, este recomandat sa scoti si sa cureti bine vasul de scurgere pentru a combate mirosurile neplacute si dezvoltarea bacteriilor. In timpul acesta, poti sa verifici si gaura de scurgere pentru a te asigura ca totul functioneaza corect. Din pacate, parul de animale poate infunda aceast orificiu deseori.

De asemenea, ar trebui sa te mai uiti in manul daca frigiderul tau are un aparat de gheata conectat sau un dispenser de apa, cu un sistem de filtrare a apei. La majoritatea frigiderelor, ar trebui comandate filtre de inlocuire de la producator. Acestea ar trebui inlocuite la un anumit numar de luni.

In final, verifica si curata garniturile usii frigiderului de cateva ori pe an. In falduri se pot colecta firimituri, iar acumularea semnificativa poate afecta etansarea corecta. Cand se intampla acest lucru, aerul rece va incepe sa iasa afara din frigider. Foloseste o periuta de dinti si apa calda cu sapun pentru a curata garniturile de pe usile frigiderului si congelatorului.

Garniturile usilor pot fi fragile, se pot deforma sau pot impiedica o etansare stransa, la un moment dat. Daca banuiesti ca ai aceasta problema cu frigiderul tau poti suna la firma de reparatii frigidere sau poti sa testezi cu o bancnota ca sa vezi daca usa se inchide perfect. Pune bancnota jumate in interior si jumate in exteriorul frigiderului, inchide usa si vezi daca poti sa o scoti. Daca poti sa o scoti usor, cel mai probabil, frigiderul are o problema de etansare si trebuie sa inlocuiesti garniturile.

Pentru ajutor rapid suna la firma de reparatii frigidere.