Amenajarea spațiului ideal de bucătărie

Amenajarea spațiului ideal de bucătărie Amenajarea spațiului ideal de bucătărie

Bucătăria este unul din principalele locuri aflate în casă. Tocmai acesta este plin zi de zi cu mirosuri minunate de mâncăruri și mirodenii, concentrând în jurul său toți locatarii. Tocmai aici sunt pregătite și consumate mesele, aici ne strângem adesea cu cei dragi și tocmai aici se poartă cele mai diverse discuții. Toate lucrurile importante se petrec tocmai în bucătărie. De aceea, ea ar trebui amenajată nu doar funcțional, ci și cu simțul esteticului și al bunului gust!

Cum să amenajăm o bucătărie funcțională?

Pentru asta, cu siguranță îți vor fi de folos sfaturile noastre, datorită cărora vei evita stresul inutil, privind amenajarea acestei încăperi. Când începi amenajarea bucătăriei, merită în primul rând să iei măsurătorile exacte ale interiorului. Totul pentru a planifica exact mobila, echipamentele și decorațiunile aflate în interiorul său. Să nu uităm că bucătăria ar trebui amenajată astfel, încât toți locatarii să se simtă bine în ea — acest lucru influențează aspectul și funcționalitatea acesteia. Chiar din etapa măsurătorilor interiorului, ar trebui să adaptăm corespunzător mobila de bucătărie. Merită să avem grijă să păstrăm așa-zisul triunghi de lucru în bucătărie. Ce înseamnă asta? Acesta evidențiază așezaea celor trei elemente principale în dotarea bucătăriei: frigiderul, chiuveta de bucătărie și blatul de bucătărie sau cuptorul. Totul ar trebui planificat de așa natură în bucătărie, încât aceste echipamente să fie bazate pe vârfurile triunghiului. Această regulă simplă va face ca toate echipamentele cele mai necesare să fie aproape unele de altele, lucru care va îmbunătăți semnificativ funcționarea, reducând totodată distanțele parcurse în timpul preparării meselor.

Ce distanțe trebuie păstrate între echipamentele particulare din bucătărie? Bineînțeles, dacă e posibil, între frigider și chiuvetă ar trebui să păstrăm o distanță de 100 până la 210 cm, între mașina de spălat vase și aragaz între 90 și 210 cm, iar între frigider și aragaz între 100 și 270 cm. Acest lucru ne va asigura nu doar o multitudine de spațiu funcțional, ci ne va permite și să păstrăm echipamentele într-o stare impecabilă timp de mai mulți ani.

Ce mobilă ar trebui să se afle în bucătărie?

În bucătăria perfectă ar trebui să se afle următoarele mobile: dulapuri de bucătărie de bună calitate, adaptate gusturilor utilizatorilor, o masă de bucătărie și scaune – numărul acestora trebuie adaptat numărului de locatari, astfel încât fiecare să aibă locul său. Masă de bucătărie — cel mai căutat model este acela cu blat extensibil — cel mai adesea este de dimensiuni relativ mici, pentru a nu ocupa prea mult spațiu în încăpere.

În ultima vreme, la modă este amenajarea bucătăriei combinate cu sufrageria sau cu sala de mese, formând un spațiu incredibil. Această așezare devine un pretext pentru a avea întâlniri și preocupări comune, precum gătitul. În interioare domnesc insulele de bucătărie, care conferă întregului un farmec incredibil, creând un spațiu suplimentar de lucru în bucătărie. Mobila nouă de bucătărie este o investiție destul de costisitoare. Merită așadar să ne definim cerințele și așteptările față de culoarea, stilul și capacitatea dulapurilor de bucătărie. Să nu uităm că, mobila de bucătărie aleasă perfect este o investiție în starea noastră de bine și o mai bună funcționare în fiecare zi!