Alte utilizari ale otetului decat cele obisnuite

Alte utilizari ale otetului decat cele obisnuite Alte utilizari ale otetului decat cele obisnuite

Elimină petele de covor

Petele de covor sunt atât de deranjante. Se uită la tine zi de zi, batjocorindu-ți incapacitatea de a-i curăța corect. Dar dacă doriți ca covoarele dvs. să arate bine ca noi, încercați oțetul.

Într-o sticlă sau castron, amestecați două linguri de oțet cu un sfert de cană de sare sau bicarbonat de sodiu. Apoi frecați amestecul în covor, asigurându-vă că acoperă întreaga pată. Lăsați amestecul să se usuce complet înainte de aspirare. Amestecul de oțet trebuie să îndepărteze pata, dezvăluind covoare curate, fără urm

Prosoape mai pufoase

După ce sunt folosite mereu, prosoapele își pierd aspectul moale și pufos. În schimb, încep să pară murdare și aspre - nu tocmai asta vrei să te înfășori după ce ai ieșit dintr-un duș cald.

În cazul în care prosoapele ar putea folosi un pic de reîmprospătare, scoateți sticla de oțet. Data viitoare când vă spălați prosoapele, includeți o jumătate de cană de oțet în ciclu. Oțetul îți va revigora prosoapele, făcându-le pufoase și invitând încă o dată.

Înmuiați-vă picioarele in otet pentru o piele moale

Dacă nu găsiți timp pentru a ajunge la salonul de unghii, vă puteți oferi o pedichiură acasă folosind un pic de oțet. În timp ce vopsirea unghiilor este de obicei un element al pedichiurii, un adevărat tratament de salon necesită, de asemenea, înmuierea picioarelor în lichid pentru a scăpa de orice piele moartă.

Pentru a face un tratament demn de salon acasă, combinați oțetul cu un pic de apă de gură. Apoi înmuiați picioarele în amestec timp de aproximativ 15 minute. Când timpul s-a scurs, frecați-vă picioarele și urmăriți toată pielea moartă care se desprinde. Când ați terminat, picioarele dvs. vor arăta ca și cum ar fi fost tratate de un profesionist.

Alungă puricii de la animalul tău de companie

Animalele de companie sunt predispuse la purici, dar asta nu înseamnă că vrei să inviți aceste creaturi în casa ta. În loc să căutați un șampon pentru purici care să facă treaba, folosiți oțet pentru a alunga dăunătorii din haina animalului dvs. de companie.

Combinați o parte de oțet de mere cu o parte de apă într-o sticlă cu spray. După șamponarea animalului de companie în următoarea baie, pulverizați-i cu amestecul de oțet. Oțetul creează un mediu neplăcut pentru orice dăunător, inclusiv puricii. Dacă aplicați amestecul în mod regulat, vă veți asigura că animalul dvs. de companie trăiește o viață fără purici.

Deodorizați și curățați chiuveta

Bineînțeles, nimeni nu vrea să-și înfigă mâinile în adâncurile întunecate ale chiuvetei pentru a curăța toate bucățile de mâncare prinse în interior. Din fericire, una dintre numeroasele utilizări ale oțetului este capacitatea sa de a curăța rapid și nedureros eliminarea gunoiului.

Data viitoare trebuie să vă curățați eliminarea, obțineți o tavă de gheață și creați cuburi care să includă o pană de lămâie, o parte de oțet și o parte de apă. Apoi introduceți tava în congelator până când cuburile sunt înghețate. Când trebuie să vă curățați eliminarea, pur și simplu trageți unul sau două dintre aceste cuburi pe chiuvetă și rulați eliminarea. Amestecul va curăța orice murdărie plină de noroc care provoacă un miros urât, lăsându-vă eliminarea curată și bucătăria dvs. mirosind a lămâi.