Alte Utilizari ale bicarbonatul de sodiu

Alte Utilizari ale bicarbonatul de sodiu Alte Utilizari ale bicarbonatul de sodiu

Curatati litiera 

Fiecare proprietar de pisică știe cât de îngrozitor este să curățați litiera. Bicarbonatul de sodiu poate face mai ușoară această muncă puturoasă. Doar presărați bicarbonatul de sodiu din partea de jos a cutiei de gunoi, iar apoi așternutul poate fi deodorizat.

Fă ca florile să se pastreze mai mult

Punerea unui buchet proaspăt de flori în sufragerie îi face pe toți să se simtă bine. Vrei ca florile să fie mai rezistente? Trebuie doar să adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa din vază, iar apoi florile vor dura foarte mult.

Indepartati culorile de pe pereti

Desenarea pe perete cu creioane este probabil una dintre activitățile preferate ale copiilor. Pentru a elimina aceste urme inestetice, puteți pune bicarbonat de sodiu pe o cârpă ușor umedă și frecați ușor peretele. Apoi folosiți o cârpă curată și uscată pentru a șterge reziduurile. În cele din urmă, peretele va fi la fel de bun ca nou.

Transformă-ți spaghetele în ramen

Știi cum să-ți faci spaghetele vechi obișnuite sau părul de înger să devină fidea delicioasă de ramen? Tot ce trebuie să faceți este să adăugați puțină bicarbonat de sodiu și sare în apa clocotită, înainte de a pune pastele înăuntru. După un timp, veți descoperi că aveți niște tăiței ramen galbeni de primăvară gata să vă bucurați.

Curățați-vă covoarele și covoarele

Ați avut vreodată dureri de cap înainte de a vă curăța covorul? Ia-o usor! Presarați doar bicarbonat de sodiu peste covor, întindeți-l uniform și aspirați-l. Atunci covorul dvs. va fi curat și proaspăt. Nu-mi vine să cred că procesul este atât de simplu? Incearca-l tu insuti!

Ouăle fierte nu s-au decojit niciodată atât de ușor

Încercați să găsiți o modalitate mai bună de a curăța ouăle fierte? Ei bine, bicarbonatul de sodiu „atotputernic” te poate ajuta încă o dată! Procesul este, de asemenea, foarte ușor. Adăugați doar o linguriță de bicarbonat de sodiu în apă când fierbeți ouăle și veți găsi că coaja se desprinde mult mai ușor.

Scăpați de acele puncte negre enervante

Aproape toată lumea are puncte negre. Acestea încep ca coșuri fără pielea deasupra lor. După o lungă perioadă de timp, tot mai multe gunk stau acolo și devin negre. Este posibil să nu știți că un amestec de bicarbonat de sodiu și apă poate fi util pentru a curăța aceste puncte negre enervante. Frecați pasta de pe partea superioară a feței umede, așteptați un minut și clătiți-o. Voila! O față curată vă va privi înapoi în oglindă.

Îndepărtați gura de fier

Ca un produs de curățare perfect, bicarbonatul de sodiu poate fi, de asemenea, utilizat pentru a îndepărta o acumulare de minerale sau a scuamelor de pe fierul tău. Trebuie doar să amestecați bicarbonatul de sodiu și apa, să-l frecați pe partea metalică a fierului de călcat și să-l ștergeți. Același proces poate fi folosit și pentru curățarea plăcilor de îndreptat și a curling-urilor.

Pantofii tăi nu vor mirosi îngrozitor

Ți-a fost jenă după ce ai dat jos pantofii în casa prietenilor tăi de când au miros foarte urât? Bicarbonatul de sodiu îți poate salva viața! Puteți presăra puțin din pantofi și puteți scoate pulberea liberă. Apoi, mirosul dezgustător va dispărea în scurt timp.

Ajută la calmarea congestiei

Bicarbonatul de sodiu poate fi, de asemenea, transformat în sucuri de duș și vă poate economisi o mulțime de bani. Încercați să amestecați 3 căni de bicarbonat de sodiu și 1/3 cană de apă, turnați amestecul într-o formă de cupcake căptușită, puneți-i la cuptor timp de 20 de minute la 350 și, în final, aruncați ulei esențial deasupra. Woo hoo! Ai inteles!

Abordarea aftelor

Știm cu toții că herpesul este iritant. Dar unele creme de pe piață sunt foarte scumpe. De ce nu încercați câteva metode ieftine și ușoare? Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o pastă simplă din apă și bicarbonat de sodiu și să o tamponați pe herpesul rece. Bicarbonatul de sodiu poate usca efectiv rănile și le poate aplatiza la contact.