Alimentele pe care sa nu le puneti nicioadata in concelator

Alimentele pe care sa nu le puneti nicioadata in concelator Alimentele pe care sa nu le puneti nicioadata in concelator

Cumpărarea în vrac este o modalitate excelentă de a economisi timp și bani - și atunci când cumpărați în vrac, congelatorul devine noul dvs. cel mai bun prieten. Congelarea alimentelor (indiferent dacă este gătită sau nu) poate fi un schimbător total de jocuri atunci când vine vorba de pregătirea mesei și de bugetarea meselor. Cu toate acestea, este important să fiți înarmați și cu cunoștințe, deoarece există unele alimente pe care ar trebui să le evitați să le introduceți în congelator. În timp ce unele produse alimentare nu sunt de gândit, altele pot fi puțin mai complicate. Ți-am făcut mai ușor, așa că verifică ce alimente nu ar trebui să arunci în congelator!

Castraveți

În timp ce procesul real de înghețare a castraveților nu este problema, dezghețarea este locul în care lucrurile devin puțin mai complicate. După decongelare, castraveții își vor pierde mușcătura și vor deveni umezi și șchiopătați, ceea ce nimeni nu dorește în salata lor.

Pepene

Foarte similar cu castraveții, pepenii verzi nu sunt un fruct excelent pentru fructe din cauza conținutului ridicat de apă. În timp ce înghețarea lor nu este partea problematică, dezghețarea vă va lăsa cu rezultate mai puțin dorite. Singura excepție este dacă doriți să amestecați pepenele verde într-un slushy sănătos!

Paste fierte

Acesta ar putea fi puțin mai ambiguu, dar nu este o idee grozavă să congelați pastele care au fost fierte. Motivul este că tăiței vor absorbi apa suplimentară în care au înghețat pastele. Odată dezghețate, pastele vor fi fără formă, squishy și complet neaplicante.

Mancare prajita

Există un cuvânt care îți vine în minte când te gândești la mâncarea prăjită decongelată: înmuiată! Minunatul crocant al unui strat prăjit se va pierde complet odată înghețat și dezghețat, lăsându-vă cu o mizerie udă și moale.

Ouă

Ouăle și congelatorul nu sunt prietene sub nicio formă, indiferent dacă ouăle sunt fierte sau crude. Ouăle crude din congelator pot fi deosebit de periculoase, deoarece interiorul se va extinde pe măsură ce îngheață, lăsând o mizerie și amenințarea creșterii bacteriene.

Avocado

Știm - avocado este notoriu dificil de prins în timp ce este perfect copt. Sunt fie prea dure, fie au rău, așa că aruncarea în congelator ar putea părea o modalitate bună de a îngheța un avo perfect copt. Dar nu este cazul! Dacă nu doriți să-l utilizați într-un smoothie, congelarea unui avocado îi va strica complet textura cremoasă.

Țelină

Deoarece țelina este una dintre cele mai dense legume din apă, probabil vă puteți imagina de ce nu este o idee grozavă să o păstrați la congelator. Așa este, dacă nu doriți să ajungeți cu țelină udă și moale, păstrați-l departe de congelator.