Alimente pe baza de plate ce va ajuta sa bateti anxietatea

Alimente pe baza de plate ce va ajuta sa bateti anxietatea Alimente pe baza de plate ce va ajuta sa bateti anxietatea

 

Mâncarea afectează modul în care ne simțim? Da, da și, în timp ce ne luptăm cu toții să facem alegerile alimentare adecvate, mâncarea potrivită a făcut minuni asupra sănătății noastre fizice și mentale. Alegerea alimentelor greșite, citirea junk-ului poate fi uneori ușoară, dar dăunătoare pentru sănătate. Ei bine, cine vrea să gătească ceva sănătos atunci când există un borcan cu fursecuri așezat pe raftul bucătăriei dvs., care vă așteaptă să devorați sau puteți comanda o masă cu o lovitură de deget?

Cine într-adevăr, în afară de intestinul tău, are un mod ciudat de a comunica cu creierul tău, spunându-i că totul nu este chiar acolo, iar creierul tău începe imediat să se simtă anxios primind heebie-jeebies. Dar mâncarea este cel mai bun tip de medicament. Și dacă mănânci pe cele potrivite în mod constant într-o manieră disciplinată, vei obține rezultate excelente într-un timp scurt, te vei simți mai bine și vei obține un impuls în bunăstarea ta mentală.

O dietă pe bază de plante este cu siguranță calea de urmat. Intestinul tău are sistemul său nervos, care trimite senzorii către creier prin nervul lung numit nervul vag. Acționează în același mod în care te-ai simți înainte de o prezentare sau un examen mare.

Deci, cum îți poți menține intestinul sănătos? Adăugând doar aceste alimente pe bază de plante prietenoase cu intestinele. Acestea sunt cele mai bune alimente care pot combate anxietatea și depresia, iar cireasa de pe acest tort va adăuga mișcări zilnice și un antrenament de treizeci de minute. Cu siguranță te va ajuta să te simți minunat. Așadar, adăugați aceste alimente în dieta dvs. și urmăriți cum vă simțiți.

 SEMINTE DE IN

Acizii grași bogați în omega-3 sunt minunați pentru sănătatea mintală. Adăugați semințe de in, semințe de chia și nuci, cum ar fi nucile îmbogățite cu acizi grași Omega-3. Acizii grași omega-3 ajută la funcționarea generală a creierului, deoarece sistemul dvs. nervos este format din grăsimi. Toate semnalele creierului, gândurile, sentimentele și călătoria de la mușchi și organe trec de la celulă la celulă printr-o membrană de acid gras.

Corpul tău nu produce acest tip de grăsime, astfel încât să îl poți include doar prin mâncare. Puteți crește aportul de acizi grași Omega-3 prin creșterea aportului de semințe de in sau semințe de chia. Pune-le împreună într-un smoothie, iar corpul tău ți-ar mulțumi!

SPANAC

Iată de ce lui Popeye i-a plăcut spanacul, iar mama ta te-a făcut să adaugi acele ajutoare suplimentare de spanac. Verdele cu frunze, cum ar fi spanacul, varza, salata romana și colțurile sunt, de asemenea, bogate în acizi grași Omega-3 sănătoși și inimioși și magneziu. Magneziul este benefic pentru sănătatea ta mintală. Activează GABA, care este un neurotransmițător care te ajută să te calmezi.

Ajută la sistemul nervos și reduce receptorii de anxietate din creier. Magneziul ajută, de asemenea, la scăderea hormonului de stres numit cortizol, al cărui exces poate duce la anxietate, depresie și pierderi de memorie. Obțineți doza zilnică de GABA mâncând mai multe salate sau strecurați-vă în verdețuri suplimentare în sandvișul dvs.

UNT DE BANANE ȘI ARAHIDE

Acesta este cu siguranță felul nostru preferat de gustare, dar dozele generoase de triptofan din banane și unt de arahide se pot transforma în serotonină, un neurotransmițător care stimulează starea de spirit. Astfel, dacă aceasta este combinația dvs. preferată de mâncare, adăugați-o fără griji sau adăugați-o mai ales dacă sunteți îngrijorat.

Acea somn de triptofan suplimentar vă va stimula starea de spirit. Aceasta este una dintre cele mai delicioase modalități de creștere a aportului de triptofan. Alte alimente, cum ar fi ovăz, soia, nuci, unt de nuci și semințe de susan, pot crește, de asemenea, nivelul de triptofan.

FASOLE

Fasolea este un alt aliment îmbogățit cu vitamine B-12 și vitamine B pe care trebuie să îl adăugați în dieta dumneavoastră. Aceste vitamine B pot transforma triptofanul în serotonină, ajutând la digestie, sporind starea de spirit, îmbunătățind energia și funcția creierului. Acest lucru vă oferă șansa de a vă răsfăța cu mai multe mese mexicane. Aceste feluri de mâncare umplute cu fasole vor oferi cea mai scurtă rută către o stare de spirit mai calmă și mai fericită.

CIUPERCI

Acest aliment sau ciuperci pe bază de plante este plin de vitamine care stimulează starea de spirit. Vitamina D. Ciupercile produc, de asemenea, vitamina D atunci când se află în lumina soarelui. Vitamina D poate activa genele care controlează sistemul imunitar și asigură eliberarea de dopamină și serotonină, neurotransmițătorii care provoacă fericirea. Luați-vă ciupercile și da, ieșiți, de asemenea, la soare pentru a vă absorbi niște raze solare care stimulează starea de spirit.

Ei bine, după cum ați putea observa, majoritatea alimentelor sunt ușor disponibile chiar în cămară. Începeți să le aveți data viitoare când vă lovește o foamete sau, de altfel, vă lovește un atac de anxietate. Ai încredere în noi pentru acel sentiment de zen calm. Vom întinde mâna după untul de arahide și banana în orice zi, în loc de prăjitura respectivă.