Alimente ce merita sa le incluzi in dieta ta

  • Miercuri, 16 Noiembrie 2022
  • Diverse

Ficatul este unul dintre organele cruciale ale corpului însărcinat cu multe funcții, cum ar fi detoxifierea, construirea proteinelor și o mulțime de altele. De asemenea, produce bilă și ajută la stocarea multor nutrienți necesari organismului.

Cu aceste multe funcții, ficatul este crucial pentru sănătatea generală și orice disfuncție ar putea duce la consecințe adverse.

Deși există mulți factori de risc pentru ficat, unul dintre cele mai critice riscuri pentru ficat este consumul de băuturi și alimente specifice, care poate duce la deteriorarea ficatului.

Deci, ați putea să vă întrebați, care sunt cele mai bune alimente pentru ficat? Mai jos sunt câteva mențiuni grozave.

Cafea

Mulți oameni consumă cafea zilnic. Din fericire, ficatul nostru pare să iubească cafeaua. Cafeaua ajută la protejarea ficatului de excesul de grăsime. De asemenea, ajută la menținerea ficatului în siguranță împotriva bolilor hepatice cronice și a altor afecțiuni dăunătoare, cum ar fi cancerul de ficat.

Ovaz

Fulgii de ovăz sunt o sursă bună de fibre în dieta noastră. Digestia se îmbunătățește odată cu prezența fibrelor în alimentele noastre, iar prezența anumitor fibre în ovăz ajută enorm ficatul.

Unii constituenți prezenți în ovăz, cum ar fi beta-glucanii, ajută la modularea sistemului imunitar. De asemenea, ajută organismul să lupte împotriva inflamației, obezității și diabetului.

Ceai verde

Ceaiul verde ajută organismul să ardă grăsimile și, de asemenea, ajută ficatul să facă față stresului oxidativ.

Usturoi

Usturoiul din dietele noastre ajută la stimularea ficatului. De asemenea, se crede că ajută la controlul greutății corporale și la tratarea bolii hepatice grase non-alcoolice.

Fructe de pădure

Fructele de pădure, în special fructele de pădure închise la culoare, cum ar fi zmeura, merisoarele și afinele, sunt cunoscute că conțin polifenoli, care sunt antioxidanți care ajută la protejarea ficatului de leziuni.