Alimentatia adolescentilor, se hranesc ei sanatos?

Lipsa de calciu, de fier, exces de zahar. Adolescentii nu se hranesc sanatos!

Mananca adolescentii prea dulce?

Doi adolescenti din cinci rontaie batoane cu ciocolata dimineata. Este prea mult! Alt furnizor de zahar: bauturile acidulate, gen cola; 210/0 dintre adolescenti le beau la pranz si 180/0 seara. Trebuie stiut ca bauturile acidulate taie foamea si ingrasa.

Le lipseste adolescentilor calciul?

Un adolescent ar trebui sa consume 1200 mg de calciu pe zi si, in general, el nu ia decat jumatate. La 18 ani, doar 44% dintre fete beau lapte. Ori, intre 10 si 20 de ani se constituie patrimoniul osos. Lipsa de calciu in timpul adolescentei creste riscurile de osteoporoza la menopauza. Nu le place laptele? Dati-le calciu sub alte forme: milk-shake (bautura frapata, pe baza de lapte cu diverse arome), iaurt de baut, orez cu lapte, crema de vanilie caramelizata… Ganditi-va, de asemenea, sa presarati pe felurile de mancare branza gruyere (varietate de svaiter) rasa sau parmezan ras.

Se pot lipsi adolescentii de carne?

Nu, deoarece se gaseste fier in carne, ficatul de vitel si, de asemenea, in scoici. Adolescentii ar trebui sa ia 18 mg de fier pe zi, dar fetelor, care au cea mai mare nevoie de fier, le lipseste. Aceasta carenta de fier cauzeaza anemii, care sunt responsabile de starile dinaintea depresiilor, ca si de o rezistenta scazuta la infectii.

Pot tine adolescentii cure de slabire?

Aceste regimuri sunt periculoase, deoarece cauzeaza dezechilibre si tulburari alimentare, cum ar fi anorexia si bulimia. La varsta adolescentei, nu trebuie tinute diete fara avizul medicului, dar 15% dintre adolescente tin regim.