Alege cele mai potrivite rochii pentru corpul tău

Alege cele mai potrivite rochii pentru corpul tău Alege cele mai potrivite rochii pentru corpul tău

Orice femeie trebuie sa aibă cel puțin o rochie în garderoba pe care sa o îndrăgească. Oricât de mult ai încerca să refuzi sa porți rochii, exista unele evenimente la care trebuie sa participi și trebuie sa îți cumperi o rochie pentru acest eveniment. Dar dacă ești gen de persoaa care are o mulțime de rochii în garderoba, acest articol este pentru tine, te ajuta sa îți găsești cele mai perfecte rochii pentru forma corpului tău.

Cel mai probabil știi ca exista 4 mari categorii de forme ale corpului, dacă nu știi care este forma pe care o ai, poți sa afli fie măsurând-te, fie doar analizând fiecare parte a corpului tău în oglinda. Iată care sunt cele 4 tipuri de silueta și ce rochie se potrivește fiecăreia.

Sileta de tip clepsidră. Dacă ai acest tip de silueta pentru care orice femeie te invidiază trebuie sa știi ca exista doua reguli care te pot ajuta sa îți cumperi rochii perfecte pentru tipul tău de corp. Alege ceva care sa îți marcheze talia îngustă și care sa îți scoată în evidenta părțile corpului pe care le iubești. Acest tip de silueta se recunoaște printr-un corp cu proporții bine definite, curbat cu o talie îngustă, iar talia și bustul au aceleași dimensiuni.

Silueta de tip mar. Acest tip de silueta se diferențiază prin faptul ca umerii și bustul au aceleași dimensiuni, talia nu este la fel de bine marcata iar picioarele sunt mai slabe. Dacă ai acest tip de silueta, cauta o rochie care sa îți scoată în evidenta părțile care te avantajează: bratele picioarele și decolteul. Cauta rochii într-o singura culoare cu decolteu în forma de V.

Silueta de tip dreptunghi. Cele care au acest tip de silueta nu au un corp curbat și au dimensiunile umerilor aproape egala cu cea a soldurilor. Dacă ai acest tip de silueta, alege rochii care creează aluzia unei talii bine marcate, poți purta de asemenea rochii cu volane și rochii care se înfășoară in jurul taliei.

Silueta de tip para. Dacă ai acest tip de silueta, atunci ai o talie bine definita iar umerii și bustul sunt mult mai mici decât soldurile care sunt proeminente. Pentru acest tip de silueta poți alege rochii de tip A, fără bretele, de asemenea alege rochii care sa creeze impresia de volum în partea de sus, sau care sa atragă atenția în aceasta zona.

Tot ce mai rămâne acum de făcut este sa cauți rochii care sa îți completeze garderoba și pe care sa le poți purta oricând și oriunde, oferindu-ti un plus de încredere în tine.