Alcoolul la volan

Pentru soferii din Romania dar si multe alt tari Europene (si nu numai) legea este foarte clara - alcoolul este complet interzis la volan iar incalcarea acestei reguli poate atrage sanctiuni extrem de grave, de la o amenda, la pierderea permisului de conducere si deschiderea unui dosar penal.

Totusi, stiai ca in alte tari reglementarile legale prevad posibilitatea unui consum minim de alcool fara probleme? De exemplu, in Italia este permisa o alcoolemie de 0,1%, ceea ce inseamna ca poate fi consumata fara probleme, de exemplu, o bere sau un pahar de bere cu alcool.

Daca esti sofer, ar mai trebui sa stii probabil ca poti avea probleme si fara sa consumi alcool in mod direct sau voit, asa cum se intampla atunci cand servesti o bautura alcoolica alaturi de familie, prieteni, la o petrecere etc.

Exista foarte multe produse alimentare sau de uz personal care pot contine alcool si care pot fi detectate la testul efectuat de catre ofiterii de politie. De exemplu, apa de gura contine o concentratie suficienta de alcool astfel incat ai putea fi tras la raspundere pentru consumul de alcool ce nu a avut loc. De asemenea, sa nu uitam de specialitatile de branzeturi cu alcool sau diferite alimente de acest gen (de ex. tiramissu), care s-ar putea regasi pe lista de alimente ce ti-ar putea cauza probleme la drum.