Află de la Editura Diana care sunt beneficiile cărților de colorat pentru copii!

Află de la Editura Diana care sunt beneficiile cărților de colorat pentru copii! Află de la Editura Diana care sunt beneficiile cărților de colorat pentru copii!

Îți mai amintești minunatele momente când petreceai timp deasupra unor cărți de colorat cu tot felul de desene, mai complicate sau mai simple? Știai că anume acele clipe au fost printre cele care au definit aptitudinile tale creative? Da, ai citit corect. În acest material pe care ți l-am pregătit împreună cu echipa Editurii Diana îți vom divulga care sunt avantajele indiscutabile ale cărților de colorat pentru potențialul copiilor și de ce ar trebui să le introduci neîntârziat în rutina educațională a celor mici.

1.    Cărțile de colorat dezvoltă percepția logică a copiilor

     Deși poate părea o activitate relativ banală, colorarea este un segment care dezvoltă sau măcar pune bazele logicii, deoarece copiii încep să perceapă forme, structuri, texturi, utilizând acuarele sau creioane, trasând linii sau umplând spații goale.

2.    Cărțile de colorat pun bazele asocierilor

      Lanțurile de asocieri sunt o parte importantă din dezvoltarea precoce a copiilor. Învățându-i să facă diferite conexiuni prin colorare, le dăm posibilitatea ca ulterior cerebelul și structurile nervoase să se focalizeze și să crească atenția, ceea ce este vital în procesul educațional de ansamblu.

3.    Colorarea dezvoltă motorica fină

      Unul dintre elementele de bază ale dezvoltării armonioase a unui copil este accentul pe funcția de motorică fină a mâinilor. Utilizarea creioanelor colorate, apucarea acestora, trasarea de linii - toate îl ajută pe copil să se concentreze și să-și racordeze mișcările în mod organic.

4.    Colorarea dezvoltă forța și voința copiilor

    După o anumită vârstă, când cei mici încep să se concentreze mai bine și văd cum arată procesul de colorare, aceștia trebuie să depună eforturi constructive, astfel încât să umple spațiile cu culoare fără a le depăși frontierele prestabilite. În acel moment are loc o coroborare, o unificare a eforturilor și copilul își percepe munca drept un proiect pe care trebuie să se concentreze maximal posibil.

5.    Cărțile de colorat pun bazele interacțiunii cu arta

    Copiii au nevoie enormă de o bază estetică, prin urmare începând cu un caiet de colorat și până la mandale de colorat, aceștia își formează gustul estetic, optând pentru anumite combinații de culori, o manieră de structurare și texturare a nuanțelor. Practic, din acel moment, părinții îi ajută pe copii să aibă o nouă viziune a lumii, replicând viața în culori de diferite feluri. Evident, nu toți cei mici vor deveni pictori, dar s-ar putea să aibă o deosebită plăcere față de tot ce e frumos, lucru deloc de ignorat.

     Alege cărți de colorare, caiete și mandale absolut superbe de la Editura Diana. Folosește-le cu încredere alături de copilul sau elevul tău, iar rezultatele acestui timp de calitate nu vor întârzia să apară.

Editura Diana  - investiți calitativ în educația copiilor!