Afla cat mai multe informatii despre BTS

Cele mai zgomotoase

Infectia cu parazitul tricomonas si infectia bacteriana cu gardnerella vaginalis produc secretii abundente si urat mirositoare care dau semnalul de alarma. Aceste doua BTS sunt insa foarte benigne. O simpla analiza a secretiei vaginale confirma diagnosticul, iar tratamentul, adesea local sub forma de ovule vaginale, duce la disparitria bolii. In orice caz senzatia de discomfort este atat de mare incat va trimite urgent la medic.

Cele mai vechi

Sifilisul, blenoragia si herpesul genital sunt cunoscute de cand lumea. Si totusi, ele continua sa faca ravagii. Herpesul cunoaste in prezent o raspandire impresionanta: un milion de noi cazuri pe an sunt semnalate in Franta. Se traduce prin aparitia unor mici vezicule dureroase in forma de buchet. Un tratament antiviral local permite disparitia temporera a acestor leziuni. Nu este o maladie grava, insa nu exista un tratament care sa o vindece complet, ea recidivand mereu.

Sifiliul si blenoragia afecteaza inca un mare numar de persoane. La femeie, aceste boli pot trece mult timp neobservate. Diagnosticate si tratate la timp, ele nu sunt grave insa neglijate si neobservate produc complicatii severe. Tratamentul cu antibiotice este totusi destul de simplu.

BTS si sarcina

Majoritatea BTS pot fi periculoase pentru copil. De exemplu, blenoragia, sifilisul si mycoplasmele pot contamina foetus-ul, provocand avortul sau boli grave ale copilului. Gonococul si Chlamydiae pot contamina copilul la nastere, provocandu-i conjunctivite. Herpesul genital poate infecta copilul in momentul nasterii, antrenand imbolnaviri grave ale copilului. Un puseu de herpes in momentul in care s-ar produce nasterea, interzice nasterea normala, trecandu-se la practicarea unei cezariene.

In orice caz, ori de cate ori aveti indoieli sau ati avut antecedente de BTS, spuneti-i medicului care va sti ce masuri sa ia.

In fiecare an se inregistreaza 300 de milioane de cazuri de BTS in lume. La barbati, BTS sunt mult mai usor de reperat, numai sa fie cinstiti si sa va spuna!

Lucrul cel mai bun insa este sa nu fiti voi cei care le-ar putea raspandi.