Afaceri online de succes in perioada crizei

  • Joi, 7 Mai 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
Online business Online business

Pandemia COVID-19 a dat toata lumea peste cap: a suspendat afaceri profitabile, a inchis magazine, spatii comerciale, hoteluri, restaurante si localuri, saloane de cosmetica si multe alte afaceri. Patronii s-au vazut nevoiti sa trimita angajati in somaj tehnic si multe ramuri ale economiei sunt grav afectate, in special turismul.

Cele mai profitabile afaceri au ramas in aceasta perioada cele online, care nu au nevoie de un punct de desfacere si care ofera servicii pe care oamenii aflati in izolare le-au putut accesa chiar de acasa.

Ce trebuie sa retii ca antreprenor in urma crizei COVID-19

Ca in secolul XXI este nevoie de business-uri online ca sa poti rezista in orice conditii. Fa-ti planul pentru noua activitate, analizeaza de cati angajati ai avea nevoie ca afacerea sa functioneze, foloseste aplicatia calculator salariu brut pentru a afla care vor fi cheltuielile cu salariatii si calculeaza costurile cu partea online a afacerii.

Care sunt afacerile online de succes in vremuri de criza

Serviciile online functioneaza la fel de bine si in criza, si in vremuri mai linistite, intrucat oamenii au tot mai putin timp la dispozitie pentru cumparaturi. A devenit o obisnuita sa comanzi pe internet cam orice: de la mancare pana la haine, de la cosmetice pana la carti, de la incaltaminte pana la obiecte de mobilier.

Prin urmare, orice se poate vinde online are sanse sa aiba succes in perioade de criza, de la produse, pana la servicii.

Dezvoltatorii de aplicatii si site-uri au avut mult de lucru in ultima perioada, deci cei care au talent si abilitatile necesare in acest domeniu au avut succes chiar si in perioada crizei.

Tot mai multe firme si companii au inteles ca au nevoie sa se dezvolte in zona online si se afla in cautare de specialisti, deci iti vei putea vinde produsele cu usurinta.

Potrivit specialistilor, obiceiurile de consum create in timpul crizei COVID-19 s-ar putea permanentiza, astfel ca multe sectoare vor fi nevoite sa se readapteze la noua realitate. Inca nu se stie care vor fi acestea, dar se estimeaza ca printre ele s-ar putea numara educatia online si chiar asistenta medicala.

Poti dezvolta o afacere online in vremuri de criza pornind chiar de la hobby-urile tale. Poti deschide un magazin online cu obiecte handmade oricat de mici si oricat de mari.

Daca te pasioneaza scrisul sau social media poti dezvolta un business care sa functioneze foarte bine in contextul in care sunt multe site-uri care au nevoie de editare, continut, copywriting si multe altele.

Desi traim vremuri de criza, ca antreprenor trebuie sa ramai optimist si sa fii dispus sa faci schimbari acolo unde situatia o cere. Succes!