Adolescenti pot fi dezordonati si asta poate fi in regula

  • Sâmbătă, 28 August 2021
  • Familie

Mulți părinți înțeleg când copiii mici sunt foarte dezordonați, deoarece sunt prea tineri pentru a înțelege conceptul de îngrijire. Acești părinți tind să spere că, pe măsură ce copiii lor vor îmbătrâni, vor deveni mai organizați și, pentru mulți părinți, acest lucru nu se întâmplă niciodată.

Chestia este că mulți părinți cred că, pe măsură ce copiii devin capabili să plieze rufele, să pună lucrurile deoparte și, în general, să fie mai ordonați, înseamnă că se va întâmpla.

Chiar și atunci când copiii au vârsta suficientă pentru a face lucruri pentru ei înșiși, asta nu înseamnă că o vor face.

Problema este că adolescenții trec prin atât de multe în viața lor tânără. Încearcă să echilibreze stresul din școală, viața lor socială, schimbarea corpurilor și nici măcar nu am menționat hormoni.

Asta înseamnă că, pentru unii adolescenți, poate că pregătirea patului nu va fi pe primul loc în lista lor de priorități.

Deci, renunți și faci pace cu o casă dezordonată? Nu. Cea mai bună metodă este să încercați să le insuflați obiceiuri de când sunt tineri, astfel încât să-și facă paturi, să păstreze lucrurile curate și organizate și, în general, să rămână ordonat, le va veni în mod firesc, fără a fi nevoie să-i deranjați tot timpul.

Dar adevărul rămâne, nu vor fi perfecte. Așadar, salvați-vă defecțiunea mentală și amintiți-vă că copiii dvs. trec prin multe, iar uneori paturile nefăcute nu sunt un motiv suficient de bun pentru a vă lupta.