Actrite de top Latino-americane

Actrite de top Latino-americane Actrite de top Latino-americane
Melissa Fumero

Melissa Fumero este o actriță și regizoare americană, cunoscută mai ales pentru rolul ei Amy Santiago în Brooklyn Nine-Nine de la Fox.

Fumero s-a născut pe 19 august 1982, în New Jersey, din părinți cubanezi care s-au mutat în SUA când erau adolescenți. A crescut în New Jersey și apoi s-a mutat la New York la vârsta de 19 ani, când a fost acceptată la Universitatea din New York. Fumero a absolvit NYU în 2003 cu o licență în arte plastice în dramă.

În 2004, Fumero a obținut un rol pentru a o interpreta pe Adriana în „One Life to Live” în ultima ei zi ca studentă din NYU. A jucat rolul până în 2007, când a decis să își rezilieze contractul de rol major cu seria. Cu toate acestea, a rămas pe un rol recurent, apărând în mai multe episoade până în 2010. În 2009, Fumero și-a făcut debutul în film când a jucat în Tiny Dancer.

În 2013, Fumero a obținut un rol principal în Brooklyn Nine-Nine ca Amy Santiago, o poziție pe care o joacă până în prezent. Debutul regizoral al lui Fumero a venit în 2019 când a regizat un episod din Brooklyn Nine-Nine.

Cameron Diaz

Cameron Diaz este un fost model și actriță, care este cunoscută pentru carisma ei de fată și rolurile sale comice din filmele de la Hollywood.

Diaz s-a născut în San Diego, California, la 30 august 1972, dintr-un tată cubano-american și o mamă american-italiană. Când avea 16 ani, Diaz și-a început cariera de model care a dus-o în Australia, Japonia, Paris, Maroc și alte destinații. A apărut în reviste populare precum Seventeen și Mademoiselle, precum și în campanii publicitare pentru companii mari precum Coca Cola, Levi’s și Calvin Klein.

În 1994, Diaz a obținut primul său rol semnificativ în filmul de comedie de acțiune „Masca”, alături de comicul Jim Carrey. A jucat rolul principal feminin și, deși nu a avut deloc experiență anterioară în actorie, a jucat excepțional de bine, câștigându-i titlul următorului mare lucru de la Hollywood.

Regizori de renume din întreaga Hollywood au vrut să lucreze cu ea în proiectele lor. Diaz a realizat un șir de filme mici, independente, cum ar fi Feeling Minnesota, Ultima cină, She's The One și Head Above Water. Diaz a atins apogeul în anii 2000, jucând în filme de succes precum Vanilla Sky, Gangs of New York, Charlie's Angels și Shrek.

Aubrey Plaza

Aubrey Plaza este o cunoscută actriță, producătoare și comediană americană, care este cunoscută mai ales pentru rolul său de April Ludgate în sitcom-ul de succes NBC Parks and Recreation. Plaza s-a născut la 26 iunie 1984, în Willington, Delaware, dintr-un tată din Puerto Rico și o mamă irlandeză-engleză

A mers la un liceu exclusiv pentru fete, unde a fost președinta consiliului studențesc. În timp ce era acolo, Plaza a fost atrasă de artele spectacolului și a participat la diferite producții cu Wilmington Drama League locală.

Plaza și-a început cariera de actorie în 2004 interpretând comedie de schițe și improvizații la Upright Citizens Brigade Theatre. Plaza a jucat și stand-up comedy la Laugh Factory. Plaza a jucat apoi în Mayne Street din ESPN, The Jeannie Tate Show, Funny or Die, printre alte roluri mici. Marea pauză a lui Plaza a venit în 2008 când a jucat în Mystery Team. Ar continua să joace în Scott Pilgrim vs. World and Funny People.

Din 2009 până în 2015, Plaza a jucat rolul lui April Ludgate în Parcuri și recreere. Deși rolul ei a fost minor la început, ea a continuat să devină una dintre vedetele spectacolului emisiunii, propulsându-și cariera pe noi culmi. Plaza a făcut apariții în multe filme și emisiuni TV, precum și în filme produse precum „Micile ore” și „Ingrid Goes West”.

Raquel Welch

Raquel Welch este o actriță americană care este cunoscută mai ales pentru rolurile sale în mai multe filme de la Hollywood și ca simbol al sexului internațional din anii 1960. S-a născut Raquel Tejada la Chicago, Illinois la 5 septembrie 1940, dintr-un tată bolivian și o mamă irlandeză-americană. Familia ei s-a mutat la San Diego, California, când Raquel era încă un copil.

Raquel a luat lecții de dans în copilărie și a crescut pentru a deveni unul dintre modelele de top pentru adolescenți din California, câștigând multe concursuri de frumusețe. Cu privirile fixate ferm pe o carieră de actorie, Welch a studiat artele teatrale din 1958 la Colegiul de Stat din San Diego, unde s-a căsătorit și ea.

Primul rol semnificativ al filmului Raquel a fost în filmul din 1965 „A Swingin 'Summer”, care i-a adus un contract cu 20th Century Fox. În timp ce era acolo, Raquel a făcut apariții în mai multe filme de la Hollywood, ceea ce i-a adus stele în toată lumea. A câștigat numeroase premii, inclusiv un Glob de Aur pentru interpretarea sa în „Cei trei muschetari”.

Roselyn Sanchez

Roselyn Sanchez este o actriță, cântăreață / compozitoare, modelă, scriitoare și producătoare din Puerto Rico, care este cunoscută mai ales pentru rolurile semnificative din serialul CBS „Without a Trace”, Devious Maids și Rush Hour 2. Roselyn Sanchez s-a născut pe 2 aprilie. 1973, în San Juan, Puerto Rico, unde a crescut cu trei frați mai mari și părinții ei. A mers la școala primară din San Juan, unde s-a arătat interesată de actorie și dans de la o vârstă fragedă.

Sanchez a mers să studieze marketingul la Universitatea din Puerto Rico, dar a renunțat, si urmeze o carieră de actorie. În 1991, Sanchez s-a mutat la New York pentru a lua cursuri de actorie, dans și cântat. S-a întors în Puerto Rico în 1992, unde a obținut primul său mic rol într-un film numit „Căpitanul Ron”. De asemenea, a câștigat recunoașterea ca dansatoare și gazdă a emisiunii TV preferate din Puerto Rico.

Între 1993 și 2000, Sanchez a câștigat concursuri de frumusețe și a făcut apariții mici în filme cu ecran mic. În 2001, ea a obținut în primul rând primul său rol semnificativ în filmul de succes al lui Jackie Chan, intitulat Rush Hour 2. A continuat să joace alte roluri în filme precum „Chasing Papi”, „Underclassman” și „Edison”. În același timp, ea și-a lansat primul album al cărui single „Amor Amor” a fost nominalizat la un Grammy latin.