Activitati de Paste pentru familii

Activitati de Paste pentru familii Activitati de Paste pentru familii

Pastele este cel mai important festival din calendarul crestin si sarbatoreste invierea lui Isus si sfarsitul perioadei cunoscute sub numele de Post. Crestinii cred ca Isus a fost rastignit in Vinerea Mare dupa ce a fost tradat de Iuda. Scripturile spun ca a fost condamnat la moarte si dupa rastignire a fost plasat intr-un mormant de soldati romani, care au acoperit intrarea cu o piatra enorma. Trei zile mai tarziu, Maria Magdalena, urmata mai tarziu de unii dintre discipolii lui Isus, a descoperit ca mormantul era gol. Urmasii sai cred ca a fost inviat in acea zi, care este cunoscuta acum ca duminica de Paste. Pastele este un moment minunat pentru a sarbatori alaturi de familie si exista o multime de activitati minunate de Pasti pe care sa le faceti impreuna. Indiferent daca sunteti o familie careia ii place sa fie in bucatarie, doriti ceva ceva mai activ, sau sunteti fericiti sa va aruncati pe canapea si sa va uitati un film, aceste activitati de Pasti va vor face sa simtiti bucuria sarbatorii, chiar si in aceste vremuri dificile si incerte.

Gatiti ceva impreuna

Ce aduna oamenii mai mult decat mancarea? Nimic! Strangeti-va toata familia in bucatarie si faceti o masa perfecta de Paste. Va avea un gust mult mai bun, stiind ca ati gatit totul impreuna si fiecare persoana poate poate realiza faptul ca a ajutat. Incercati una dintre retetele de Paste pentru o masa pe care nu o veti uita niciodata. La fel ca si Craciunul, Pastele are felul sau traditional de mancare care simbolizeaza lucrurile asociate sarbatorii. De exemplu, ouale simbolizeaza fertilitatea si viata noua. Si in timpul Pastelui, ouale reprezinta mormantul in care a fost ingropat Hristos dupa rastignirea lui. Un altul este mielul prajit, care il simbolizeaza pe Hristos ca mielul de jertfa. Ca familie, puteti pregati aceste alimente impreuna si puteti educa copiii in legatura cu semnificatia mancarii pentru sarbatoarea de Paste. Va fi o modalitate distractiva de a sarbatori si de a face legatura cu copiii care ar putea chiar aprecia diferenta.

Vopsiti oua de Paste

Aceasta traditie are loc in joia de dinainte de Pasti (cunoscuta si sub numele de Joia Sfanta). Culoarea traditionala pentru a vopsi ouale este rosie, care simbolizeaza sangele lui Isus cand a fost rastignit. Cu toate acestea, in zilele noastre, se utilizeaza o gama larga de culori si decoratiuni, metodele naturale de colorare, cum ar fi fierberea oualor in apa cu piei de ceapa rosie sau sfecla, sunt inca utilizate, in mare parte in Romania rurala.

Pictarea si decorarea oualor de Paste este una dintre cele mai comune traditii de Paste observate astazi. Puteti decora oua de Paste fierte si / sau oua de Paste din lemn cu copiii. Copiii adora sa impodobeasca ouale. Ouale de Paste din lemn au avantajul de a fi depozitate in cosul de Paste si folosite an de an. Puteti face chiar mosteniri care sa ramana de la o generatie la alta. 

Cumparati cadouri pentru copii

O vreme in care copiii incep sa-si aminteasca cadourile si sa le foloseasca de fapt mai mult de cateva ore. Este un moment magic si, in sfarsit, momentul potrivit, pentru a trimite cadouri copiilor care sunt un pic mai frumosi. De la animale de plus, la ciocolata pentru copii si cosurile de bomboane distractive, aceste cadouri de Paste pentru copii sunt ideale. Copiii ne spun mereu ca umpluturile pentru cosuri de Paste trebuie sa contina ciocolata. Pentru idei unice de cos de Paste, trimiteti-i nepoatei sau fiicei tale un buchet superb de trandafiri, cu un iepuras de plus, care tine bomboane. Pentru un fiu sau nepot, trimiteti un cos mare de bomboane cu un iepuras de plus. Multi copii se bucura de cosurile cu flori, deoarece odata ce florile au disparut, pastreaza cosul si isi tin jucariile in cos sau se joaca cu el. Vezi aici ce cadouri poti cumpara.

Participati la Biserica sambata de Paste

Milioane de romani isi imbraca hainele festive si participa la slujba de la miezul noptii la biserica. La cateva minute dupa ce ceasul loveste miezul noptii, toate luminile din Biserica sunt stinse.

La miezul noptii, preotul iese din altar cu o lumanare aprinsa si ,,da lumina" intregii adunari. Fiecare membru va trece lumina la urmatorul pana cand lumanarile tuturor sunt aprinse. Aceasta reprezinta Hristos inviat, ca simbol al luminii (vietii) care respinge intunericul (moartea). Cu lumanari in maini, crestinii apoi inconjoara biserica de trei ori condusa de preot.

Milioane de romani isi imbraca haine festive si participa la slujba de la miezul noptii la biserica. La cateva minute dupa ce ceasul loveste miezul noptii, toate luminile din Biserica sunt stinse.

La miezul noptii, preotul iese din altar cu o lumanare aprinsa si ,,da lumina" intregii adunari. Fiecare membru va trece lumina la urmatorul pana cand lumanarile tuturor sunt aprinse. Aceasta reprezinta Hristos inviat, ca simbol al luminii (vietii) care respinge intunericul (moartea). Cu lumanari in maini, crestinii apoi inconjoara biserica de trei ori condusa de preot.