Aceștia sunt unii dintre cei mai buni chitariști

Aceștia sunt unii dintre cei mai buni chitariști Aceștia sunt unii dintre cei mai buni chitariști

Eddie Van Halen

Această listă ar fi incompletă fără ca Eddie Van Halen să apară pe ea. Format inițial ca pianist clasic, Eddie a dat naștere în curând stilului de chitară care încuraja piciorul, care încuraja hard rockul. Munca sa pe tastatură este legendară și este un concurent ușor pentru titlul unuia dintre cei mai rapizi chitaristi din toate timpurile. A ținut lumina reflectoarelor timp de aproximativ 30 de ani, din anii '70 până în anii '90.

Stevie Ray Vaughan

Stevie Ray Vaughan și-a început cariera ca chitarist de blues care se aventura ocazional în rock. I-a plăcut lui Jimi Hendrix și a început să-l folosească pe Jimi ca model pentru a-și dezvolta muzica - ceea ce este clar din single-ul său Voodoo Child. Este cunoscut pentru abilitățile sale la chitară și este unul dintre puținii oameni care au mers până la a cânta la chitară ascunsă în spatele capului în timp ce era pe scenă.

Carlos Santana

Carlos Santana, mai bine cunoscut sub numele doar ultimul său, a fost un nume bine - cunoscut tot drumul în 21 de st secol. Mulțumită poziției sale de lider în formația care îi împărtășește numele - Santana - muzica lui are o aromă latină, iar noua sa interpretare a rock-ului a luat lumea de asalt. Se știe că a făcut echipă cu mulți alții, cum ar fi Neal Schon, pentru a oferi muzică interesantă.

John McLaughlin

John McLaughlin este cel mai bine cunoscut pentru varietatea sa. Este unul dintre chitaristii care a stăpânit aproape fiecare gen și poate trece cu ușurință de la jazz și blues la rock. De asemenea, Frank Zappa i-a acordat meritul pentru că a fost unul dintre cei mai rapizi chitaristi din jur. În 2018, John este încă la el cu lansarea noului său album intitulat Miles Beyond.

David Gilmour

David Gilmour a devenit faimos când s-a alăturat trupei populare Pink Floyd. Cunoscut nu doar pentru munca sa la chitară, ci și ca cântăreț și compozitor, David a ajutat trupa să racheteze faima internațională de care se bucură astăzi. David este, de asemenea, priceput în mai multe instrumente diferite, inclusiv tastatura, tobe și bas.

 Brian May

Unul dintre cei mai populari chitariști din jur datorită contribuției sale la trupa Queen, Brian May a realizat manual prima sa chitară vreodată. El a dat tonul rockului prin cântarea sa în numeroasele hituri lansate de Queen, în special în hitul lor de succes Bohemian Rhapsody. Cu toate acestea, Brian nu este doar toată muzica, având și un doctorat. în astrofizică în 2007.

Eric Johnson

Eric Johnson a devenit muzician profesionist la o vârstă fragedă de 15 ani. De atunci, el a alternat între aparițiile oaspeților și o carieră solo. El este un maestru al chitarei și este bucuros să arate acest lucru cu hituri grozave precum Cliffs of Dover, lansat în 1991. Până în prezent, Eric își continuă cariera solo cu cel mai recent album al său - Europe Live - lansat în 2014.

Frank Zappa

Frank Zappa este cunoscut de mulți ca mult mai mult decât un simplu chitarist. Cariera sa include compoziția, producția, cântatul și multe alte locuri de muncă în industrie. El este, de asemenea, unul dintre cei mai cunoscuți mentori pentru alți chitariști. După albumul său de debut - Freak Out! - în 1965, a devenit repede cunoscut pentru viteza pe chitară și versurile sale radicale și modelele sale de gândire.