ACESTE ALIMENTE NATURALE VĂ OFERĂ PĂR, PIELE ȘI UNGHII UIMITOARE

Omul este o ființă narcisică și fiecare dintre noi ar dori să proiecteze o imagine sănătoasă strălucitoare și vibrantă în fața lumii. Înainte de a vă răsfăța cu tratamente auto-indulgențe, cum ar fi spălarea și eflarea părului, sau la saloanele scumpe pentru tratamente faciale, manichiură și pedichiură, ar fi înțelept să investiți pentru a vă asigura că părul, unghiile și pielea dvs. rămân sănătoase. Consumul de alimente sănătoase și obținerea unui amestec nutrițional ideal contribuie în mare măsură la îmbunătățirea pielii, a părului și a unghiilor și la fel, fără a epuiza mulți bani din portofel. Mergeți cu dvs. la magazinul alimentar sau la supermarket local și nu uitați să luați aceste 12 super-alimente esențiale.

ȘASE ALIMENTE CARE BENEFICIAZĂ PĂRUL ȘI UNGHIILE

Unghiile și părul sunt construite de cheratina, o bază de proteine, și ambele necesită o nutriție similară pentru a crește și a se dezvolta. Această listă de alimente este, prin urmare, esențială pentru ambele:

PUI ORGANIC

Produsul de bază pentru cină poate să nu emoționeze papilele gustative, dar este grozav pentru unghiile și părul dvs. Unele cercetări diligente bazate pe internet dezvăluie rețete excelente de pui gustoase. Puiul este universal atrăgător și este plin de fier și proteine. Și șapte grame de proteine ​​​​în doar o uncie de pui măresc cheratina din unghii și păr să prospere. Ambele ar avea nevoie de o cantitate suficientă de sânge încărcată cu fier pentru o creștere susținută. Cei care suferă de deficiență de fier ar observa cu ușurință efectele secundare negative cu părul fără viață și unghiile casante. Deși carnea continuă să fie una dintre cele mai bune surse de fier, puiul oferă și o doză sănătoasă de fier.

TOFU

Pentru întinerirea unghiilor și părului, puiul este grozav, dar ce poate face un vegetarian? Nu mai căutați, deoarece doar o jumătate de bloc de tofu vă poate furniza aceeași cantitate de proteine ​​ca și 3 uncii de pui (22 de grame), care reprezintă o cantitate substanțială din aportul zilnic de fier, aproximativ o treime din acesta. Tofu este mai ieftin și se amestecă cu ușurință, luând gustul oricărei marinate în care îl înmuiați. Chiar dacă nu sunteți nici vegetarieni, nici vegani, adăugarea de tofu în dieta dumneavoastră obișnuită este o modalitate bună de a adăuga diversitatea și varietatea proteinelor.

LINTE

Textura tofu-ului s-ar putea să nu atragă toată lumea și pentru o mușcătură mai bogată în proteine, gătiți niște linte pentru următoarea masă. Aceste leguminoase colorate sunt bogate în proteine ​​și fier, pentru că cele 22 de grame de proteine ​​într-o jumătate de cană de linte nefiertă reprezintă o treime din aportul zilnic de fier, pe lângă faptul că oferă un înlocuitor gustos de carne în chiftele, burgeri, tacos. , și sosurile noastre bolognese preferate.

OUĂ

Biotina de vitamina B  îngroașă părul și unghiile, iar biotina există în multe alimente în mod natural. Gălbenușurile de ou conțin atât biotină, cât și proteine ​​esențiale pentru unghii și păr puternice.

EDAMAME

În nopțile de sushi, nu săriți niciodată peste edamame de soia, care este o sursă bogată de proteine ​​pe bază de plante și conține un aminoacid numit cisteină, care este practic elementul de construcție al keratinei.

LAPTE

Adulții ar trebui să consume lapte, deoarece oasele noastre încep să se deterioreze după 20 de ani. Ajută ca cerealele și laptele să aibă un gust foarte bun. Fiecare pahar de lapte conține 8 grame. de cisteină. Dacă se întâmplă să aveți intoleranță la lactoză, încercați lapte a2 sau Lactaid.

ȘASE ALIMENTE PENTRU O PIELE STRĂLUCITOARE

Pielea ta este expusă la stres continuu, la soare și la poluanți, dar unii nutrienți ajută natura să restabilească echilibrul. Cercetarea asupra pielii este un domeniu de îngrijorare reînnoită, cu multe cercetări efectuate asupra alimentelor care vindecă:

GERMENE DE GRÂU

Un cocktail de vitamine C și E protejează pielea de  daunele UV și doar 2 linguri de germeni de grâu conțin aproximativ 15% din aportul nostru zilnic de vitamina E. Se amestecă cu smoothie-uri, produse de patiserie și fulgi de ovăz.

UNT DE FLOAREA SOARELUI

45% din vitamina E zilnică este furnizată de două linguri de unt de semințe de floarea soarelui, care este prietenos cu alergenii și protejează pielea de deteriorarea cauzată de radicalii liberi de la razele UV. Aplicarea de protecție solară ajută exteriorul, dar untul de floarea soarelui întărește celulele pielii la interior.

ARDEI GRAS GALBENI ȘI VERZI

Ardeii conțin mai multe vit. C decât portocale! Legumele verzi și galbene, cum ar fi ardeiul gras, reduc ridurile inevitabile din zona numită picioare de corb din apropierea ochilor, după cum a relevat un studiu pe femeile japoneze.

ANANAS

O cană de pulpă de ananas conține 131% din aportul zilnic recomandat de Vitamina C, esențială pentru sănătatea pielii, ajută la producerea de colagen, reducând impactul razelor UV asupra pielii, minimizând și vindecând cicatricile. Bonus: Ananasul are o enzimă numită bromelaină care reduce inflamația și umflarea.

NUCI BRAZILIENE

Aceste nuci oferă seleniu, care ne protejează pielea împotriva daunelor UV și promovează, de asemenea, părul și unghiile sănătoase.

PEȘTE GRAS

Multe beneficii ale consumului de pește gras sunt confirmate pentru inimă și minte, în timp ce cancerul de piele non-melanom poate fi ținut la distanță cu acizii grași omega-3 prezenți în acesta. Adăugarea de somon, macrou sau ton în dieta dumneavoastră zilnică și evitarea peștilor crescuți de fermă sunt o modalitate excelentă de a vă atinge cota zilnică de omega-3