9 sfaturi impotriva picioarelor umflate

9 sfaturi impotriva picioarelor umflate 9 sfaturi impotriva picioarelor umflate

Acestea sunt reguli de igiena venoasa care trebuie adoptate in viata zilnica… Nu trebuie decat sa clicati pe unul din tremenii din fereastra pentru a citi sfatul corespunzator!

In timpul dusului:Dusul va fi facut cu apa calduta si va fi incheiat cu un jet de apa rece intr-un gest ascendent de la glezna spre coapse.

Putina gimnastica:Culcata pe spate ridicati picioarele pe un perete si rotiti gleznele.

Masajul:Masati pulpele, apasand cu miscari ascendente, de la laba piciorului spre genunchi. Puteti folosi o crema relaxanta pentru picioare, care va va da, in plus, o senzatie de prospetime.

Atentie la greutate! – Controlul ponderal este primordial. Combaterea greutatii excedentare este preventiva si curativa!

Imbracamintea:Evitati hainefe prea stranse care actioneaza ca un garou: optati pentru ciorapi si sosete, lungi sau scurte, care nu comprima piciorul si nu intrerup circulatia.

Sportul:Practicati cu regularitate un sport. De 3 ori pe saptamana: pedalati, mergeti pe jos sau inotati 45 min. Inainte, cu curaj!

Incaltamintea:Purtati incaltaminte adaptata conformatiei voastre plantare, cu tocuri de 3 – 4 cm…

In timpul somnului:Nu ezitati sa dormiti cu picioarele ridicate (suporturi de 5 la 10 cm) sau sa dormiti cu o perna sub picioare.

Obisnuinte alimentare:Beti multe lichide, consumati cu moderatie sarea (aceasta favorizeaza retentia de apa) si toate alimentele prea sarate (mezeluri, conserve, mancaruri gatite…)