9 principii ale casatoriilor de moda veche, "incalcate" in zilele noastre

9 principii ale casatoriilor de moda veche, "incalcate" in zilele noastre 9 principii ale casatoriilor de moda veche, "incalcate" in zilele noastre

Nostalgicii inca suspina dupa emotiile resimtite in prima noapte dupa nunta, in timp ce pragmaticii zilelor noastre au si uitat de aceasta traditie. Putem blama cultura, schimbarile de mentalitate, incercand sa fim sustinatorii vechilor obiceiuri sau ne putem bucura de noile libertati fara sa punem prea multe intrebari. 

cuplari.ro iti prezinta cateva principii ale casatoriilor “de moda veche”, incalcate frecvent in zilele noastre.

Dormitul separat – Nunta se incheia cu momentul magic in care mirele si mireasa petreceau prima noapte impreuna. Acest principiu nu se mai respecta de mult, ba chiar este luat peste picior inclusiv de locuitorii spatiului rural, pentru care traditiile inca au o insemnatate destul de mare.

Certurile duc inevitabil la divort – Actrita Sarah Jessica Parker este maritata de peste 17 ani si sustine ca secretul unei casnicii fericite depinde de dorinta ambilor membri de a trece impreuna peste toatae obstacolele. Ceea ce inseamna ca solutia tuturor problemelor aparute nu este divortul, asa cum se intampla adesea in cuplurile moderne, ci dorinta de a gasi impreuna o rezolvare care sa readuca relatia pe drumul cel bun. Din nefericire, nu toate cuplurile stiu asta…

Vacante petrecute doar impreuna – Daca in trecut era de neconceput ca membrii unui cuplu sa petreaca vacanta separat, acum acest lucru este vazut ca fiind absolut normal:  trebuie sa existe weekend-ul fetelor si weekend-ul baietilor. Fiecare persoana ar trebui sa aiba un spatiu si un timp numai ale sale, pe care sa le poata imparti cu cine doreste.

Aceleasi hobby-uri – Intr-o relatie, nu este obligatoriu ca femeia sa aiba aceleasi hobby-uri pe care le are si barbatul sau sau,  si mai rau, sa nu se bucure de timpul liber dupa bunul plac. In societatea actuala este absolut normal ca femeia sa aiba pasiunile sale si sa le cultive oricand simte nevoia.

Neimpartasirea problemelor – Unul dintre lucrurile care stau in calea unei casnicii perfecte este lipsa comunicarii. Comunicarea este indispensabila oricarei relatii, de aceea este foarte important ca problemele sa fie discutate, pentru a fi rezolvate. Din fericire, din ce in ce mai multi indragostiti inteleg acest aspect, asa ca nu lasa ca problemele nerezolvate sa le tulbure somnul si, implicit, casnicia.

Sinceritate permanenta – A spune adevarul este un lucru nobil, dar acest lucru nu trebuie facut permanent. Trebuie sa avem grija sa nu ranim sentimentele celuilalt si sa nu-i spunem lucruri pe care noi nu am vrea sa le auzim. Trebuie sa pastram discretia atunci cand vine vorba despre detaliile si lucrurile minore care nu ne sunt pe plac. Sau, cel putin, trebuie sa invatam cum sa abordam problema astfel incat cel de langa noi sa nu fie ranit.

Intretinerea permanent a entuziasmului – Se spune ca este absolut indicat ca indragostitii sa participe la tot felul de activitati care sa le alimenteze entuziasmul, dar parerea noastra este ca si rutina are rolul ei. Nu incercati sa fiti tot timpul intr-un ritm alert, in cautarea unor noi aventuri, pentru ca altfel riscati sa fiti stresati intocmai de cautarea permanent a noutatilor.