8 motive pentru care sa cumperi o masina electrica chiar acum

Masina electrica (EV) este un concept relativ nou in lumea industriei auto. Desi unele companii si-au bazat intregul model de autoturisme pe proactivitate si pe utilizarea energiei electrice, unii ofera si vehicule hibride care functioneaza atat pe electricitate, cat si pe gaz. O masina electrica, cum ar fi Nissan Leaf, Ford Focus Electric sau Tesla Model S, Chevrolet Volt este o modalitate excelenta de a economisi bani, dar si de a contribui la un mediu sanatos si stabil.

Autovehiculele produc o multime de emisii de carbon care sunt expuse in atmosfera noastra naturala, lasandu-ne vulnerabili la lucruri precum poluarea si gazele cu efect de sera. Pentru a ajuta pozitiv mediul in care traim, o masina electrica este un mare pas inainte. Prin cumpararea unei masini electrice, puteti primi, de asemenea, subventii guvernamentale pentru a fi constienti de mediul inconjurator. Desi s-ar putea sa ajungeti sa platiti mai mult pentru vehiculul dvs., pozitivul va umbri foarte mult negativul. Cu toate acestea, exista inca doua aspecte care trebuie luate in considerare cand va ganditi sa investiti intr-un vehicul electric.

Avantajele unui automobil electric

O masina electrica este o modalitate foarte buna pentru tine, ca si consumator, sa economisesti o gramada de bani pe gaz. Cu toate acestea, exista atat de multe motive diferite pentru care ar trebui sa investesti intr-o masina electrica in ziua moderna a tehnologiei.

1. Nu necesita gaz: automobilele electrice sunt incarcate in intregime de energia electrica pe care o furnizati, ceea ce inseamna ca nu mai trebuie sa cumparati gaz. Conducerea autovehiculelor pe baza de combustibil poate face o gaura in buzunar, in conditiile in care preturile la combustibil au crescut. Cu autoturismele electrice, acest cost poate fi evitat deoarece un american mediu cheltuie anual 2000 – 4000 dolari pe gaz. Desi electricitatea nu este gratuita, o masina electrica este mult mai ieftina.

2. Economii: aceste masini pot fi alimentate la preturi foarte ieftine, iar multe masini noi va vor oferi stimulente mari pentru a obtine banii inapoi de la guvern pentru a deveni ecologic. Masinile electrice pot fi, de asemenea, o modalitate foarte buna de a economisi bani.

3. Fara emisii: Masinile electrice sunt 100% eco, pe masura ce acestea functioneaza pe motoare cu motor electric. Nu emit gaze toxice sau fum in mediul in care functioneaza pe o sursa de energie curata. Acestea sunt chiar mai bune decat automobilele hibride, deoarece hibrizii functioneaza pe emisiile de gaze. Veti contribui la un climat sanatos si verde.

4. Popularitate: masinile electrice cresc in popularitate. Cu popularitatea vin toate tipurile noi de masini care sunt puse pe piata, fiecare fiind unica, oferindu-va o gama larga de optiuni care avanseaza.

5. Siguranta: Autoturismele electrice sunt supuse la aceleasi teste ca si alte autovehicule echipate cu combustibil. In cazul aparitiei unui accident, se poate astepta deschiderea airbag-urilor si alimentarea cu energie electrica a bateriilor. Acest lucru va poate impiedica pe voi si pe ceilalti pasageri din masina sa va raniti grav.

6. Costuri eficiente: Acum ceva timp, o masina electrica costa foarte mult. Dar, cu mai multe progrese tehnologice, costurile si intretinerea au scazut. Productia in masa a bateriilor si stimulentele fiscale disponibile au redus in continuare costul, ceea ce a facut-o mult mai rentabila.