8 beneficii pentru copilul tău dacă se joacă LEGO

Jucarii pentru copii, jocuri si seturi de construit Jucarii pentru copii, jocuri si seturi de construit

Dintotdeauna, joaca presupune învățare, stimulare și experimentare pentru cei mici. Dar azi, mai mult ca oricând, joaca a devenit una dintre cele mai valoroase resurse didactice ale secolului 21. În cadrul acestei tendințe, jucăriile LEGO joacă un rol important în învățarea gândirii logice și a codării.

Una dintre jucăriile care le permit copiilor să își dezvolte abilitățile este LEGO, unul dintre modelele de joacă și divertisment pentru copii prin construcție.

Aceste blocuri, care au distrat milioane de oameni din întreaga lume, oferă multiple beneficii pentru copii, adolescenți și chiar adulți.

 

Iată 8 beneficii pe care le va avea micuțul tău dacă se joacă cu LEGO:

 

Conștientizarea spațială

Joaca cu LEGO le va permite copiilor să aibă o mai bună înțelegere a spațiului, deoarece atunci când așază piesele copiii trebuie să facă o foarte bună distribuție a spațiului și a formelor cărămizilor (pieselor) pentru a obține figura pe care doresc să o construiască.

Acest lucru îi va ajuta să aibă o mai bună conștientizare a spațiului și a dimensiunilor. Un LEGO Star Wars este ideal pentru a-i ține în priză pe cei mici.

Competențe matematice

În aparență, nu trebuie să faci operații matematice complexe pentru a asambla o figurină, dar în realitate, această abilitate este pusă în practică cu cărămizile LEGO, deoarece uneori trebuie să desfaci o piesă asamblată pentru a construi alta, mai ales în cazul LEGO Cars, unde se pot transforma mașinile în fel și chip.

De asemenea, ar putea fi nevoit să numere numărul de piese astfel încât creația sa să fie de dimensiuni egale. Cu alte cuvinte, el dezvoltă și noțiunea de simetrie și de distribuții. Și în acest caz un LEGO Star Wars este extrem de recomandat pentru copilul tău.

Abilități de raționament

Copilul tău își poate îmbunătăți abilitățile de rezolvare a problemelor, deoarece, dacă la jumătatea drumului observă că ceea ce construiește nu iese așa cum se aștepta, va trebui să găsească o modalitate de a rezolva situația.

Creșterea concentrării

Construirea LEGO necesită răbdare și concentrare, așa că, dacă micuțul tău este puțin distrat, aceste piese mici sunt o modalitate bună de a-și exersa concentrarea și de a-și dezvolta în același timp și alte abilități.

Mai ales, în cazul băieților, un LEGO Cars îi va face să nu se lase bătuți până nu își termină treaba. Desigur, sunt și fetițe care sunt fane LEGO Cars, dar și LEGO Star Wars, care este un LEGO atât de versatil și de domeniul SF-ului, care îi atrage și pe adulți, nu doar pe cei mici.

Sigur ai măcar un prieten care e mare fan Star Wars, indiferent de vârstă. Un cadou LEGO Star Wars e cea mai frumoasă surpriză pe care i-o poți face.

Încredere în fața provocărilor

Punându-și în gând să construiască o figurină LEGO complexă, ei se provoacă pe ei înșiși, iar acest lucru îi poate ajuta la încrederea în sine și la stima de sine.

Creativitate

Există nenumărate figuri care pot fi construite cu LEGO. De la mașini (LEGO Cars) la clădiri și chiar și animale pot fi construite cu ajutorul blocurilor.

Sau, așa cum ziceam, LEGO Star Wars. Prin urmare, aceste cărămizi le vor permite copiilor să își dea frâu liber creativității și să construiască orice își doresc.

Un moment de liniște și pace

Crearea cu blocuri LEGO este un moment în care adulții și copiii se pot deconecta de lume pentru o vreme.

Scoaterea cutiilor, căutarea pieselor, asamblarea este o activitate care relaxează și stimulează în același timp.

Investești în viitorul copilului tău

Mai mult, se știe că stăm bine pe programatori și it-iști în România. Sectorul IT&C din România are, în prezent, aproximativ 180.000 de angajați, în creștere anuală cu 22%. De asemenea, în topul celor mai căutați dintre aceștia se află programatorii (344), aceștia fiind urmați de analiști (244), inginer de sistem software (204), manager de proiect informatic (204), ingineri de sistem (202), programatori de sisteme informatice (99), consultanți în informatică (74) și administrator de rețea (43), conform datelor oferite de Ministerul Muncii la începutul acestui an.

Gândirea logică și codificarea sunt abilități necesare pentru a se dezvolta profesional în secolul 21.  De aceea, facilitarea procesului de învățare a codării prin transformarea acestuia într-un joc este atât de importantă ca resursă pentru inovația educațională.

Cu câteva ore de joacă, le oferim copiilor abilitățile necesare pentru a concura pe o viitoare piață a muncii care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre dezvoltarea tehnologică și în care abilitățile de programare vor fi, fără îndoială, extrem de bine plătite și la mare căutare.