7 lucruri pe care le fac optimistii

7 lucruri pe care le fac optimistii 7 lucruri pe care le fac optimistii

Pentru a atrage oameni frumosi, dar si pentru a fi pe drumul succesului este nevoie de o atitudine pozitiva. O atitudine optimista, entuziasta si deschisa provocarilor poate aduce in viata ta o serie de oportunitati fantastice de care sa te bucuri. Pe langa asta, o perspectiva increzatoare asupra vietii reuseste sa diminueze intenstitatea problemelor si a stresului de zi cu zi.

stiridebine.ro iti spune ce ar trebui sa faci pentru a deveni o persoana optimista:

1. Iubeste viata cu tot cu provocarile ei

Optimistii parca plutesc prin viata fara eforturi prea mari si fac asta zambind, deoarece toate alegerile lor se bazeaza pe principiul placerii si al iubirii. De aceea le ies mereu lucrurile bine. Atunci cand faci ce iubesti, esti productiv, pasionat, implicat si fiecare provocare este un pas inainte in evolutia ta. Nimic nu te poate opri si nu poate sa-ti schimbe conceptia ca viata merita traita din plin!

2. Incepe fiecare zi cu o asteptare

Experienta vietii se bazeaza de cele mai multe ori pe asteptari, oricat ai incerca sa scapi de ele. Asa ca in fiecare dimineata, cand te ridici din pat gandeste-te ca ceva minunat ti se va intampla astazi. Poate lucrurile nu se vor desfasura asa cum preferi, dar vei continua cu zambetul pe buze si cu atitudinea pozitiva pana lucrul frumos vine catre tine.

3. Focuseaza-te pe partea plina a paharului

Diferenta de baza dintre un optimist si un pesimist este ca cel dintai poate sa vada un aspect pozitiv in orice situatie sau moment si se poate bucura de el, dar si invata o lectie noua. Pesimistul vede doar aspectele negative si de cele mai multe ori nu invata nicio lectie din dificultatile intalnite, pentru ca ramane prins in angoasa si in ideea “de ce mi se intampla numai mie?”

4. Evita conversatiile deprimante

Este o pierdere de vreme sa te certi pe teme mari precum politica sau religie, subiecte care incing spiritele de obicei. Unele batalii nu merita energia ta. La job, de exemplu, scopul este sa functioneze sistemul, nu castigarea unei discutii in contradictoriu cu un coleg, asa ca cel mai bine renunta la argumente si concentreaza-te pe ce ai de indeplinit.

5. Apreciaza ce ai

Niciun bun material, oricat de scump ar fi, nu va fi suficient pentru a te multumi. Societatea te impinge sa-ti doresti si mai mult atunci cand atingi un scop. De aceea optimistii stiu sa se bucure de ceea ce au si nu sunt dispusi la sacrificii pentru a obtine mai mult. Sunt constienti de tendinta hedonista a omului si nu cad in aceasta cursa.

6. Adopta o atitudine de recunostinta

Succesul din viata ta, fie mic sau mare, merita recunostinta. Nu trece la urmatorul task pana nu sarbatoresti reusita avuta, chiar daca doar iti spui un simplu ”bravo”. Ofera-le si celor din jur un multumesc, un zambet, o imbratisare pentru ca ti-au fost alaturi.

7. Pregateste-te de orice

Optimistii sunt pregatiti de orice, asta pentru ca au analizat potentialele scenarii si s-au decis sa fie pregatiti pentru orice se poate intampla. Atitudinea pozitiva nu este dovada a ”spalarii pe creier” sau a unei orbiri in fata unui potential esec, este o atitudine activa pentru ca optimistii sunt cei care fac. Prefera sa actioneze decat sa se impovareze cu diverse opinii exterioare, ganduri negative sau sa ramana paralizati in analiza lucrurilor importante pe care le-ar putea pierde.

Pe scurt, asteapta ceva bun de la viata in fiecare zi. Trateaza-i pe cei din jur asa cum vrei sa fii tratat, nu incerca sa schimbi lumea, vezi si partile bune dintr-o situatie si profita de ele, concentreaza-te pe ceea ce faci si nu pe rezultate, bucura-te de orice primesti de la viata si fii recunoscator in fiecare zi pentru realizarile si esecurile tale…