7 locuri de vizitat in Turcia

7 locuri de vizitat in Turcia 7 locuri de vizitat in Turcia

Cele mai bune locuri de vizitat în Turcia! Apele cristaline și munții maiestuoși ai Turciei sunt doar două dintre motivele pentru care atât de mulți oameni vizitează această țară în fiecare an. Există o mulțime de sate fermecătoare și restaurante incredibile de vizitat în timp ce sunteți aici. Dacă intenționați o călătorie în Turcia, este important să vă faceți timp pentru a vă uita la unele dintre cele mai populare atracții. Turcia este un amestec excelent de cultură asiatică și europeană, care, desigur, se reflectă în diversitatea atracțiilor locale. Peisajul turcesc este incredibil de bogat în peisaje naturale, de la Muntele Ararat biblic acoperit de zăpadă (5.137 m înălțime) până la plajele lungi de nisip de pe coastă!

Hasankeyf

Hasankeyf este un oraș și cartier antic în apropierea râului Tigru din provincia Batman. Dacă vă place istoria, cu siguranță veți dori să vă gândiți să vizitați acest loc.

Cu ruine de la castele vechi și alte situri istorice precum Kasir Rabi și Zeynel Bey Turbesi, veți putea găsi cu ușurință locuri uimitoare de vizitat toată ziua.

Mardin

Orașul Mardin este situat în sud-estul Turciei și este cunoscut pentru arhitectura sa incredibil de frumoasă Artuqid. Acesta este un oraș foarte vechi datând de sute de ani în urmă, iar Muzeul Mardin vă va oferi șansa de a afla mai multe despre el.

Există, de asemenea, Zincirye medresesi, care este un loc minunat de vizitat dacă iubești istoria și / sau arhitectura.

Mănăstirea Alahan

Mănăstirea Alahan este alcătuită dintr-o serie de clădiri din secolul al V-lea din munții Isauria din provincia Mersin. Ruinele antice pe care le veți găsi aici sunt epice și uimitoare din toate punctele de vedere.

Acest complex a jucat un rol crucial în dezvoltarea arhitecturii bizantine și este locul perfect pentru cei care iubesc istoria și cei care caută aventuri.

Ani

Ani este un oraș armean în ruină care poate fi găsit acum în provincia Kars din Turcia. Acest oraș fantomă a fost odată o mare metropolă, dar este încă vizitat de mulți oameni în fiecare an.

Există tururi ghidate ale acestui loc pe care le puteți continua pentru a afla mai multe despre acesta. Ruinele Mausoleului Principilor Chuld, precum și ruinele Bisericii Sfântul Grigorie sunt doar câteva locuri uimitoare de vizitat aici.

Kayaköy

Kayaköy , care se numea în trecut Lebessos, este acum un sat situat la 8 km sud de Fethiye, în partea de sud-vest a Turciei. Acest sat are în jur de 500 de case ruinate, precum și două biserici ortodoxe grecești.

Acesta este un alt oraș fantomă frumos, cu o istorie cu adevărat fascinantă, pe care cu siguranță veți dori să o explorați când veniți în această țară.

Safranbolu

Safranbolu este un oraș din regiunea Mării Negre din nordul Turciei. Acest oraș are o arhitectură deosebit de frumoasă în cartierul Carsi, cu străzi pietruite și tot felul de farmec din lumea veche.

Veți dori să vizitați Cinci Han, care este un Caravanserai din secolul al XVII-lea, cu vederi incredibile asupra întregului oraș de pe vârfurile acoperișurilor.

Mănăstirea Sumela

Mănăstirea Sumela este o mănăstire ortodoxă greacă construită în spiritul Fecioarei Maria de pe Muntele Mela. Situată în provincia Trabzon, în Turcia modernă, această mănăstire este cu adevărat un lucru de frumusețe.

Amplasarea extrem de îndepărtată a acestui loc îl face să devină o provocare, așa că este perfect pentru cei care caută aventuri.