Esecul este intotdeauna neplacut, dar putem alege fie sa ne suparam, fie sa profitam de el. Am gasit cateva parti pozitive ale esecului. Tot ce trebuie sa faceti este sa le folositi in avantajul dvs.
Esecul dezvolta un simt al umorului.
Daca nu sunteti inclinat in mod natural sa percepeti esecurile cu umor, utilizati afirmatii. Spuneti ceea ce doriti sa aduceti in viata voastra: „Sunt increzator in mine!” „Ma voi descurca bine!” Spuneti o afirmatie ca si cum ar fi deja adevarata.
Esecul te ajuta sa te accepti.
Deseori ne prefacem ca nu trebuie sa impresionam pe cineva, iar acest lucru poate fi stresant. Incercati sa meditati. Alegeti o tehnica potrivita pentru dvs. si priviti in interiorul dvs. pentru a va linisti mintea.
Esecul inspira stapanirea de noi lucruri.
Daca esuati, nu disperati. Scrieti toate caile posibile pentru atingerea obiectivului, chiar si cele mai bizare si fantastice. Analizati-le si alegeti pe cea care va convine cel mai bine.
Esecul va invata sa va gestionati mai bine timpul si sarcinile.
Pentru a planifica sarcinile cu competenta, utilizati matricea Eisenhower. Scrieti toate sarcinile, impartind-le in categorii:
Urgenta si importanta Nu este urgenta, dar importanta Urgenta, dar fara importanta Nu este urgenta si lipsita de importanta In acest fel veti vedea la ce sa acordati atentie mai intai.
Esecul va ajuta sa acordati prioritate.
Chiar si sarcinile mici se refera la obiective mai mari. Determinati scopul principal al vietii dvs. cu o scara prioritara. Alocati fiecaruia dintre elementele sale numarul dupa importanta:
- Sanatate
- Loc de munca
- Dragoste
- Bani
- Prietenie
- Divertisment
- Creativitate Acest lucru va va ajuta sa acordati prioritate si sa evitati esecul in domeniile cele mai importante pentru dumneavoastra.
Esecul inspira noi realizari.
Esecul va motiveaza sa stabiliti obiective si sa le atingeti. Metoda SMART va ajuta la planificarea unor noi sarcini:
S (specific). Formati in mod clar scopul (de exemplu, de a avea un corp potrivit). M (masurabil). Determinati masura pentru obiectivul dvs. (de exemplu, o greutate de 60 kg). A (adevarat). Cum veti realiza obiectivul (program de somn, formare, nutritie). R (Relevant). Sarcini pe care trebuie sa le rezolvati pentru a atinge obiectivul (inlocuiti un episod TV cu o cina sanatoasa). T (timp). Determinati timpul pentru atingerea obiectivului (6 luni).