6 instrumente pentru a ajuta la corectarea textelor!

  • Sâmbătă, 12 Februarie 2022
  • Internet
  • Publicat de
6 instrumente pentru a ajuta la corectarea textelor! 6 instrumente pentru a ajuta la corectarea textelor!

Progresele tehnologice în scrierea pentru web au făcut viața mult mai ușoară pentru corectori.

Există multe instrumente și dispozitive create pentru a ne crește productivitatea , contribuind direct la eficacitatea și excelența muncii noastre. Folosirea lor în zilele noastre a devenit mai mult decât o obligație, este și o necesitate!

Am scris deja o postare cu 5 instrumente de care fiecare scriitor web are nevoie pentru a scrie text ca un campion . Astăzi, vei afla despre 6 sfaturi care te vor ajuta la corectarea textelor.

1. Tehnica Pomodoro

Doriți să vă măsurați productivitatea într-o anumită perioadă de timp? Ei bine, să știți că acest lucru este posibil!

Tot ce trebuie să faci este să activezi o extensie în browser (sau pe smartphone) care reproduce Tehnica Pomodoro — o metodă de gestionare a timpului care propune focalizarea totală asupra fiecărei activități desfășurate, pentru a crește concentrarea și eficiența.

De exemplu, un timp Pomodoro este echivalent cu 25 de minute. În acest timp, trebuie să lucrați la o anumită sarcină fără întreruperi sau distrageri.

Rețineți, de exemplu, câte texte puteți revizui , ce a luat cel mai mult timp și cât de bine au fost petrecute aceste minute. La sfârșitul acestui Pomodoro, faceți o pauză de 5 minute – și la fiecare 4 Pomodoro, pauză ar trebui să fie de 20 de minute.

În timp ce vă aflați într-un interval de timp Pomodoro, nu accesați nimic: nu e-mail, rețele sociale sau orice alt fel de distragere a atenției.

Deja în pauze, aveți acest timp liber pentru a vă odihni capul și a face tot ce doriți – probabil, cu mintea relaxată, este posibil să aveți o perspectivă asupra activității pe care o dezvoltați. Astfel, câștigi mai mult și îți poți dezvolta mai bine munca.

După cum am menționat, există unele aplicații care rulează Tehnica Pomodoro pe computer sau smartphone, contribuind la o mai bună gestionare a timpului. Mai jos, enumerăm câteva:

  • Pomodoro Timer (pentru iPhone și iPad)
  • Pomodroido (pentru Android)
  • Pomodairo (pentru Windows)
  • Pomodoro One (pentru Mac)
2. Verificator de diferențe

Diff Checker este un verificator de text în care puneți prima versiune pe o parte și versiunea finală pe cealaltă. Adesea, la sfârșitul unei recenzii, nu știm cât de mult ne-am încurcat cu un text.

Deoarece acest site evidențiază tot ceea ce ați modificat sau adăugat pe parcursul revizuirii, vă ajută și să vedeți dacă ați scris greșit un cuvânt sau ați scris ceva care nu are sens.

3. Vocabularul ortografic al limbii portugheze (VOLP)

Vocabularul ortografic al limbii portugheze (VOLP) este un sistem de căutare lansat de Academia Braziliană de Litere — cea mai recentă ediție a acesteia, de altfel, respectă deja noile reguli ale noului Acord ortografic . Este o sursă oficială, cu peste 350.000 de intrări și evaluările acestora.

Pe lângă versiunea tipărită și digitală , VOLP este acum disponibil pentru descărcare pentru smartphone-uri și alte dispozitive mobile (atât iPhone , cât și Android ).

Și cel mai bine, odată ce l-ați descărcat, nu aveți nevoie de o conexiune la internet pentru a-l accesa. Doar faceți căutarea dorită și va prezenta rezultatele potrivite.

4. Dicţionar Creativ

Ați auzit de Dicționarul Creativ ? Acesta este un alt instrument care, pe lângă faptul că ajută un scriitor în timpul producerii unui text, contribuie și la munca de corectare a textelor.

Scopul acestui site este de a grupa definiția, rimele, sinonimele, citatele, metaforele și chiar imaginile unui cuvânt în același loc — printre alte posibilități.

Adică, ori de câte ori aveți îndoieli cu privire la utilizarea unui termen într-un anumit context sau doriți să căutați un cuvânt înrudit, utilizați-l pentru a efectua căutarea. Sau când realizezi că un anumit cuvânt este folosit prea mult, caută altul care să-l înlocuiască.

5. Microsoft OneNote

OneNote este o aplicație foarte utilă atât pentru  redactori, cât și pentru corectori. În acesta, puteți crea note, le puteți partaja altora și le puteți accesa atât de pe dispozitivele mobile, cât și de pe desktop – deoarece organizează și sincronizează toate informațiile contului dvs. într-o bază de date virtuală.

Dezvoltat pentru a rula pe aproape toate sistemele de operare pentru PC și smartphone, poate fi descărcat gratuit pe oricare dintre ele. În plus, are și instrumente pentru scanarea textelor și fotografiilor printuri, precum și stocare audio și video.

Un punct interesant al OneNote este o comunitate care dezvoltă plugin-uri și aplicații pentru a adapta și îmbunătăți experiența utilizatorului, facilitând utilizarea software-ului în diverse scopuri, cum ar fi scrierea pe web.

În timp ce plănuiam cum voi structura acest text și ce sfaturi aș da, au apărut câteva idei. Și din moment ce știu că s-ar putea să uit de ele dacă nu le-am notat, le-am notat rapid în aplicația mea. Foarte practic, nu-i așa?

6. Microsoft Word/LibreOffice AutoCorrect

Doriți să cunoașteți o bună practică atunci când finalizați o revizuire a textului? Utilizați un corector automat, cum ar fi Microsoft Word sau LibreOffice . Această tactică vă ajută să identificați dacă ați omis orice greșeală, cum ar fi tastarea, repetarea cuvintelor, utilizarea greșită a unui cuvânt, lipsa accentului etc.

Cu toate acestea, oricât de simplu ar părea, este foarte important să verificați fiecare apariție semnalată de acești brokeri, deoarece, în unele cazuri, este posibil să nu fie în concordanță cu contextul scrisului care este revizuit. De exemplu, este obișnuit ca ei să marcheze un termen englezesc ca fiind greșit și să ofere un alt cuvânt de utilizat.

Ce părere ai despre sfaturile noastre? Le știai deja pe toate? Cunoașteți vreun alt instrument sau aplicație care poate  corecta texte ? Distribuie in comentarii!

Și dacă doriți să faceți recenzii la același standard ca cei mai buni evaluatori Creativ24, puteți descărca lista noastră de verificare gratuită pentru recenzii . Vă garantăm că vă va accelera și îmbunătăți foarte mult munca!