5 trucuri pentru a ajunge mai repede la destinatie cu Waze

Indiferent daca intentionati sa va vizitati familia in aceasta vacanta sau doriti sa ajungeti cat mai departe de casa, aplicatia Waze va poate ajuta sa alegeti cel mai putin problematic si ocupat traseu.

Pentru a beneficia la maximum de aplicatia de navigare cu caracteristici integrate si activate de comunitate, trebuie sa urmati aceste sfaturi.

1. Gasiti cel mai bun timp pentru a pleca

Waze va poate indica modul in care calatoria dvs. va fi afectata de trafic in functie de ora de plecare. Dupa alegerea destinatiei, selectati optiunea „Du-te mai tarziu” si puteti derula in jos pentru a vedea cum se modifica timpul de conducere in functie de ora la care doriti sa ajungeti. Efectuati selectia, apasati „Salvati” si Waze va va avertiza cand este timpul sa plecati. De asemenea, puteti utiliza aceasta functie selectand „Planificari” din panoul de cautare.

2. Selectati cea mai buna ruta

Dupa ce ati selectat o destinatie, Waze va alege cea mai buna ruta, dar exista intotdeauna mai multe alternative. Atingeti butonul „Rute” si veti vedea alte alternative pe care le puteti lua. In optiunea „Lista”, puteti vedea daca exista accidente de trafic, o constructie sau un radar. In vizualizarea „Harta”, puteti vedea modul in care o ruta difera de alta. Efectuati selectia si atingeti „Mergeti” pentru a porni.

3. Adaugati o oprire

Daca trebuie sa faceti o oprire la o statie de benzina, la o cafenea sau sa ajungeti undeva inainte, Waze va poate ajuta sa gasiti locul rapid. Atingeti bara din partea de jos a hartii si apoi atingeti „Adaugati oprire” pentru a cauta un post de benzina, alimente, cafea si alte categorii. Cautarea unei benzinarii este deosebit de utila, deoarece Waze va arata cat este departe o statie de benzina de ruta dvs. si pretul litrului actualizat.

4. Utilizati instructiunile vocale si opriti ecranul

Waze poate consuma bateria telefonului dvs., deci este posibil sa doriti sa opriti telefonul si sa utilizati instructiunile vocale furnizate de aplicatie. Veti economisi baterie. Chiar daca conectati telefonul la o incarcare in timp ce conduceti, este o idee buna sa fiti atenti la drum si sa folositi doar urechile pentru a primi instructiuni.

5. Utilizati vocea proprie

Daca accesati Setari> Sunet si voce> Instructiuni vocale, puteti alege dintr-o gama larga de voci si limbi, dar puteti, de asemenea, sa va inregistrati propria voce pentru navigarea Waze.