5 semne ca mariajul nu va dura prea mult

5 semne ca mariajul nu va dura prea mult 5 semne ca mariajul nu va dura prea mult

Pentru ca nu avem de unde sa stim care mariaj va dura mai mult si care se poate indreapta catre un divort, un grup de oameni, si anume avocatii, impulzus.ro va prezinta cateva trenduri in randul cuplurilor, stabilind un numar de cinci factori care ar putea prezice durata mariajului.

Costurile nuntii. Ciudat, dar adevarat. Conform unui studiu de la Universitatea Emory, persoanele care si-au organizat o nunta mai scumpa sau care au investit foarte multi bani in inelele de logodna au ajuns in pragul divortului fata de cei care au investit mai putini bani pentru specialul moment din viata lor. „Miresele care se concentreaza mai mult pe alegerea inelului, a rochiei si pe organizarea petrecerii, in loc sa se concentreze asupra importantei atmosferei de cuplu ajung, de cele mai multe ori, sa-si vanda inelul pentru a putea plati divortul”, a spus avocata Michelle Crosby.

Durata relatiei. Filmul „The Seven Year Itch” este bazat pe un fenomen real care ilustreaza faptul ca unele cupluri sunt predispuse sa divorteze dupa sapte ani de mariaj. „Cuplurile nu mai sunt atat de entuziasmate de relatia lor si devin foarte intoleranti”, a spus Crosby. Oricum, cu cat aveti o relatie serioasa si de lunga durata inaintea mariajului, cu atat mai mult cresc sansele de a avea o casnicie fericita.

 Diferenta de varsta. Deja a devenit un obicei pentru unele femei sa se casatoreasca cu barbati mai tineri insa, din diferite motive, aceste mariaje dureaza cel mai putin. In urma unui studiu s-a descoperit ca femeile cu trei ani mai in varsta sau mai mult fata de sotul lor sunt predispuse in proportii de 53% sa ajunga in pragul divortului.

Datul ochilor peste cap. In urma unui studiu, au fost analizate conversatiile mai multor cupluri si s-a descoperit ca unii parteneri dau semne de dispretuire precum datul ochilor peste cap si, se pare ca, acestia sunt mai predispusi sa ajunga in pragul divortului. Crosby recomanda ca „pentru fiecare interactiune negativa sa compenseze cu cinci aspecte pozitive fata de partener”.

Veniturile. Mai multe studii au aratat ca, de foarte multe ori, banii pot fi cauza conflictelor si a stresului in unele relatii. Tocmai de aceea, cuplurile cu venituri scazute sunt mult mai predispuse sa ajunga in pragul divortului. De asemenea, si modul in care partenerii au fost crescuti poate fi un motiv, unul dintre ei profitand de cele mai scumpe si rafinate lucruri, iar celalalt incercand sa se limiteze.