5 Motive pentru care sa apelati la un Electrician Autorizat

instalatii electrice instalatii electrice

In calitate de proprietar, puteti fi tentat sa realizati anumite reparatii electrice mici in jurul casei. Cu toate acestea, lucrarile electrice nu sunt doar mai complicate decat multe alte task-uri gospodarie, mai mult majoritatea lucrarilor trebuiesc efectuate de catre un electrician autorizat, in special lucrarile electrice mari la panoul electric sau executarea instalatie electrica a locuintei.

Suntem adesea intrebati ce fel de reparatii electrice pot fi efectuate de catre un particular fara a apela la un electrician. Asadar, am pregatit o scurta lista cu lucrari pe care le puteti efectua dupa ce ati facut o analiza de risc.

  • Inlocuirea becurile cu sigurante de priza
  • Inlocuirea intrerupatoarelor de lumina
  • Inlocuirea unei prize existente cu una noua
  • Re-pozitionarea pe perete a prizei atât timp cât nu implică rularea unui nou circuit
  • Inlocuirea unui detector de fum cu fir dur

Daca nu aveti incredere sau va este frica sa atingeti instalatii electrice, fire, prize si toate celelalte circuite electrice, nu ar trebui sa incercati acest tip de reparatii si cel mai bine a fi sa angajati un electrician profesionist.

Multi proprietari insa sunt tentati sa incerce singuri reparatii electrice pentru a economisi bani, insa riscul de a transforma ceea ce ar fi fost o mica problema într-una foarte costisitoare. Acelasi lucru este valabil si pentru reparatiile electrice, cu excepția faptului ca, pe langa faptul ca riscati daune costisitoare, va riscati propria siguranta prin manipularea sistemului electric de acasa.

Asadar iata 5 motive pentru care sa apelezi la un electrician autorizat

1. Siguranta

In primul rand, principalul motiv pentru care ar trebui sa angajati un electrician profesionist este pentru siguranța proprie, siguranta familiei si siguranta casei dumneavoastra. Lucrarile de electricitate poat fi extrem de periculoase daca nu le abordati cu experienta,cunostintele, pregatirea si echipamentele potrivite.

2. Cost

Majoritatea persoanelor care incearca o reparatie electrica ajung sa apeleze la un profesionist dupa ce reparatia lor nu reuseste sa remedieze defectul, iar uneori, nu au facut decat sa complice problema. 

3. Depanare

De multe ori problema raportata la un sistem electric poate fi doar un simptom al unei probleme mult mai mari. Doar un electrician cu experienta poate diagnostica ce este in neregula cu sistemul dvs. electric si  a identifica solutia adecvata.

4. Educatie si certificare

Electricienii autorizati trec prin multe ore de studii, de practica la locul de munca si certificare inainte de a-si caștiga licenta. Procesul de certificare garanteaza ca electricienii profesionisti pot livra un anumit standard de munca pe care pur si simplu nu il puteti realiza fara acele ore de pregatire.

5. Liniste si incredere

Ar trebui sa angajati un electrician autorizat pentru linistea sufleteasca. Daca apelati la un expert, va va ajuta sa prelungiti durata de viata a sistemului electric, sa preveniti probleme si sa imbunatatiti eficienta de consum.. De asemenea, munca de electricitate efectuată de un electrician profesionist este de asemenea garantata, ceea ce înseamna ca, daca problema persista acestia vor reveni pentru a rezolva problema gratuit.