5 cariere potrivite stilului tau de viata

5 cariere potrivite stilului tau de viata 5 cariere potrivite stilului tau de viata

 O cariera si o viata personala pot fi o provocare, mai ales in vremurile noastre. Cand incepi activitatea in campul muncii nu esti foarte constienta de ceea ce ti se potriveste sau despre cum va arata stilul tau de viata mai tarziu. Atunci abia il descopereai. finantistii.ro iti ofera 5 sfaturi pentru a alege cariera potrivita stilului tau de viata.

In adolescenta era nevoie de bani si timp pentru distractie, la maturitate este nevoie de confort emotional pe langa cel financiar. Exista joburi care pot satisface nevoia de bani si se si potrivesc si cu cine esti, trebuie doar sa fii deschisa catre schimbari. 

Ce-ti doresti?

1. Mai multi bani

Banii vin la pachet cu zile prelungite de munca si destul de mult stres. La ora actuala cel mai bine platite posturi se gasesc in domeniul IT si domeniul ingineriei si productiei, insa sunt necesare studii in domeniu. Daca reorientarea in cariera nu presupune alte cursuri, atunci optiunea unui al doilea job este avantajoasa. Cauta un job de weekend sau ce poti lucra de acasa, insa va trebui sa renunti la o buna parte din timpul tau liber.

2. Putin stres

Indiferent de jobul pe care-l ai, el vine la pachet cu stres. Uneori prea mult. Un job atractiv pentru cei care doresc sa-ti schimbe cariera ar fi coach sau trainer. Este nevoie sa faci cateva cursuri de specializare, sa testezi piata si sa faci un nou plan de cariera.

3. Sa lucrezi de acasa

Multi oameni prefera confortul caminului in locul socializarii de la birou. Daca lucrul de acasa este visul tau, atunci cauta sa oferi servicii de consultanta. De asemenea joburi precum web designer, online editor, promoter de afaceri online sau operator introducere date sunt cateva optiuni de luat in calcul. Un alt domeniu care se extinde este Social Media, insa inainte sa te apuci, ai nevoie de cateva cursuri de specializare.

4. Mai mult timp petrecut cu familia

Parintii care lucreaza stiu cat este de important sa petreci timp cu familia si sa-ti vezi copilul cum creste. Poate scopul tau este sa petreci timp de calitate cu cei dragi.Sistemul medical iti poate oferi aceasta oportunitate, avand programul organizat in ture. Daca vrei sa-ti schimbi cariera si sa lucrezi doar de acasa, atunci cauta pozitiile de jurnalist freelancer, serviciu clineti sau pozitii in domeniul IT. Daca jobul iti permite, atunci poate poti renegocia sa lucrezi part-time de acasa.

5. Sa ajuti oamenii

Ai senzatia ca lipseste ceva? Ai nevoie sa-i ajuti pe cei din jur pentru a simti implinirea? Daca inainte joburi precum politist, medic sau pompier erau nobile si se potriveau cu aceste dorinte, astazi lucrurile s-au schimbat. Dar exista o multime de asociatii si ONG-uri care cauta voluntari. De obicei, daca persoana este dedicata, voluntariatul se transforma intr-o sursa sigura de venit.

In concluzie, potrivirea dintre visele tale si realitatea jobului iti poate aduce mai multe satisfactii decat ti-ai imagina. Cauta pana gasesti jobul potrivit si nu te teme de schimbari, aminteste-ti ca sunt spre binele tau.