5 animale inteligente

5 animale inteligente 5 animale inteligente
Cimpanzeu

Cimpanzeii sunt cele mai apropiate rude umane din regnul animal. Datorită structurii aparatului vocal, acestea nu au capacitatea de a vorbi. Cu toate acestea, comunică ușor între ei în limbajul semnelor. Oamenii de știință cred că aceste animale au simțul umorului. Știu să zâmbească. Și aceasta nu este doar o muncă mecanică a mușchilor, ci un răspuns emoțional real la un stimul extern.

Papagalul

Acești papagali sunt cunoscuți pentru vorbăria lor. Dar acesta nu este singurul lor avantaj. Sunt capabili de empatie și arată cu ușurință ei înșiși emoțiile. Datorită inteligenței lor naturale, Jacques învață repede. În ceea ce privește dezvoltarea intelectuală și emoțională, acești papagali pot fi comparați cu un copil de 4 ani.

Caracatita

Caracatițele viclene sunt înzestrate cu o dimensiune impresionantă a creierului. Despre greutatea corporală, desigur. Au o memorie fenomenală, pot distinge cu ușurință fețele oamenilor și pot arăta cu nerușinare simpatie pentru cei care îi hrănesc.

 

Sobolani

Șobolanul este singura creatură din regnul animal care poate râde. Șobolanii au și vise. Pentru a nu fi în ghearele unui prădător, aceștia comunică între ei în gama ultrasunete. Potrivit oamenilor de știință, aceștia au un vocabular bogat.

 

Elefantul

Elefanții au o memorie excelentă pe termen lung, motiv pentru care sunt teribil de răzbunători. Sunt bine versați în teren. Știți cum să folosiți instrumentele. Folosesc ramuri groase ca „spălători cu muște”. Elefanții știu să empatizeze cu colegii lor din trib. Și se supără foarte tare când se simt rău sau mor.