Înainte de a-ți prezenta 4 dintre cel mai des întâlnite simptome asociate sarcinii, vrem să te informăm că acesta nu este un articol medical și nu ține locul unei vizite la medicul specialist.
Totodată, e important să știi că simptomele menționate în rândurile următoare nu îți garantează automat faptul că ești însărcinată - poți verifica asta, în primă fază, cu ajutorul unui test de sarcină. Ele sunt întâlnite și în alte situații.
Absența ciclului menstrualAbsența ciclului menstrual este, probabil, primul semn care le dă de gândit femeilor cu viață sexuală activă și care au în general menstruațe regulată. De altfel, e și primul factor care le determină să se orienteze către un test de sarcină.
Lucrurile se schimbă în cazul în cazul persoanelor care au menstruație neregulată - femeile care prezintă oscilații la nivelul menstruației nu se gândesc instant la faptul că ar putea fi însărcinate în momentul în care ciclul întârzie să apară, motiv pentru care unele dintre ele apelează la testele de sarcină mai târziu decât cele cu menstruație regulată.
Indiferent că ai menstruația normală sau neregulată, recomandarea noastră este să apelezi la ajutorul medicului ginecolog. Dacă absența menstruației este asociată cu sarcina, îți va prinde bine un prim consult în acest sens.
Pe de altă parte, dacă lipsa menstruației este legată de anumite afecțiuni fizice, este indicat să depistezi cauza și să o tratezi în consecință, pe baza recomandărilor specialistului.
Nivelul crescut de obosealăStarea permanentă de oboseală și starea acută de somnolență, în special în a doua parte a zilei, pot indica prezența unei sarcini.
Dacă ai o viață sexuală activă și te-ai simțit epuizată în ultima vreme, ți-a fost greu să te concentrezi sau ai dus mai greu la bun sfârșit sarcinile cotidiene, deși te-ai odihnit la fel ca până acum, ar putea fi o idee bună să iei un test de sarcină.
Desigur, oboseala accentuată este întâlnită și în alte cazuri, precum burnoutul sau diverse afecțiuni fizice. Ea este inevitabilă și după o perioadă în care ți-ai dereglat ritmul de somn, ai dormit mult mai puțin decât organismul tău ar avea în mod normal nevoie.
Schimbări bruște ale dispozițieiSchimbările stării de spirit sunt prezente în primul trimestru de sarcină - totuși, e bine să știi că ele se manifestă de-abia după câteva săptămâni, și nu din primele zile.
Dacă observi că-ți vine să plângi sau treci ușor de la o stare la alta, fără o explicație concretă, și, în același timp, îți întârzie menstruația, ai putea cumpăra un test de sarcină.
Pe de altă parte, schimbările bruște ale stării de spirit pot semnala o afecțiune psiho-emoțională, așa cum este depresia.
Starea de greațăGreața este un alt simptom care le determină pe femeile active din punct de vedere sexual să ia în calcul ipoteza că ar fi însărcinate și, astfel, să-și verifice calendarul menstrual pentru a vedea câte zile au trecut de la ultima menstră.
Totuși, contrar părerilor des întâlnite, nu toate femeile se confruntă cu starea de greață și vărsăturile atunci când sunt însărcinate.
În final, îți reamintim că și testul de sarcină poate avea anumite erori. Este recomandat să ajungi la un control ginecologic, indiferent de rezultatul testului, mai ales că simptomele caracteristice sarcinii pot indica prezența unor afecțiuni deloc de neglijat.
Dacă ți se confirmă faptul că ești însărcinată și aștepți cu entuziasm și recunoștință momentul în care vei deveni mamă, felicitări pentru această veste!
Să ai o sarcină lină și să nu pui presiune pe tine - te vei ocupa de toate, în ritmul tău. Nu-ți face griji: poți să iei și online hamul pentru bebe și căruciorul 2 în 1.