4 secrete pentru schimbarea carierei la 40 de ani

  • Joi, 14 Octombrie 2021
  • Afaceri
  • Publicat de
4 secrete pentru schimbarea carierei la 40 de ani 4 secrete pentru schimbarea carierei la 40 de ani

Ai peste 40 de ani si te gandesti sa schimbi cariera? Nu esti singur. Si cu siguranta nu esti nebun. De fapt, daca exista vreodata un timp pe care il poti - si ar trebui - sa te reinventezi, acel moment este acum.

Mai jos sunt patru moduri de a incepe tranzitia in cariera, astfel incat sa puteti schimba cu succes cariera in 40 de ani.

1. Nu mai cauta scuze

Te-ai obisnuit cu faptul ca 20 de ani ai tai au fost anii in care iti dai seama ce vrei sa faci cu viata ta si apoi suferi prin alegerea ta pentru tot restul vietii tale.

Gresit! Cu siguranta nu sunteti prima persoana care a luat in considerare schimbarea carierei in anii '40 si exista multe povesti despre oameni la fel ca dvs., care au reusit in schimbul sanselor.

Acum, odata ce ati incetat sa negati ca sunteti nemultumit de locul de munca actual sau de salariu, va ganditi la scuze de ce este ridicol sa schimbati cariera.

Nu este niciodata prea tarziu pentru a face alegeri care va vor aduce beneficii sanatatii si sanatatii. Da, o cariera pe care o iubesti te va aduce beneficii in toate aspectele vietii tale, inclusiv in sanatatea si starea ta de bine.

Majoritatea la aceasta varsta doresc sa devina antreprenori, sa conduca propria firma si sa nu mai aiba sefi. Volumul de munca este mult mai mare insa puteti utiliza diverse aplicatii online, exemplu: calculator salariu, calcul tva pentru a reduce timpul de munca.

2. Luati un salt de credinta

Pentru unii, o schimbare in cariera poate suna la fel de descurajanta ca sarind dintr-un avion sau inotand cu rechini, dar cea mai mare parte frica de esec ne impiedica.

A face aceeasi treaba si a gestiona acelasi stil de viata a devenit zona de confort si orice altceva se simte ca sfarsitul lumii. Pentru a deveni cu adevarat multumit de viata pe care o traiesti si de cariera pe care o construiesti, trebuie sa risti cateva sanse.

Cu fiecare schimbare apare un risc destul de mare. Odata ce ati analizat posibilii factori de risc - si ati facut distinctia intre temerile reale si cele false - este posibil sa fiti capabil sa castigati controlul asupra schimbarii.

A face acest salt de credinta in necunoscutul unei cariere noi si provocatoare va poate ajuta sa va redescoperiti adevarata pasiune si scopul. sansele ar putea parea intotdeauna impotriva ta, iar alergarea inapoi la confortul care era stilul tau de viata anterior ar putea parea mult mai atragatoare decat reluarea etapelor carierei tale, dar va fi mult mai satisfacatoare si mai plina de satisfactii decat sa fii blocat intr-un loc de munca pe care tu ura.

3. Ia-ti experienta cu tine

Unul dintre cele mai mari beneficii ale schimbarii carierei in anii 40 este probabil faptul ca ai o lume de experienta de luat cu tine. Spre deosebire de studentii fara studii post-universitare care solicita postul, veti avea un portofoliu impresionant de oferit.

Chiar daca nu aveti experienta in domeniul carierei la care doriti sa treceti, experienta dvs. anterioara este inca foarte relevanta. in afara de abilitatile si responsabilitatile reale, istoricul dvs. de lucru va va arata credibilitatea.

Acesta va arata potentialului angajator ce atribute si caracteristici i-au apreciat angajatorii anteriori. Nu va fie teama sa cuantificati si sa mentionati realizarile anterioare; acest lucru va conta cu siguranta in favoarea ta. Doar pentru ca schimbi cariera nu inseamna ca experienta ta din trecut este irelevanta.

Inainte de a-ti cauta noul loc de munca, intocmeste o lista cu abilitatile , expertiza si experienta ta. Daca faceti o schimbare in cariera, probabil ca doriti sa va concentrati asupra a ceva care fie va provoaca mai mult, fie natural, fie ceva care va pasioneaza. Organizati-va punctele forte si capacitatile in asa fel incat sa fiti alegerea „fireasca” pentru compania angajatoare.

4. Faceti uz de vechile contacte

A fi pe acest pamant de peste 40 de ani inseamna probabil ca ai intalnit destul de multi oameni. Fie ca a fost intr-un avion, la un eveniment de networking , sau chiar la sala, este posibil sa cunosti oameni din toate categoriile sociale. Profitati de reteaua dvs. profesionala pentru a gasi o cale catre noua dvs. cariera. Nu faceti greseala cand credeti ca trebuie sa faceti totul singur.

Schimbarea carierei suna infricosatoare atunci cand nu stii de unde sa incepi. Daca faceti tranzitia de la lucrul ca asistent de birou la conducerea propriei linii de moda, probabil ca nu se va intampla peste noapte.

Chemati acel tip de moda cu care ati tinut pasul de la facultate si invitati-i la cafea. Ia niste cofeina in ele si incepe sa pui intrebari . Feed de la cei care au deja succes in loc sa presupunem ca trebuie sa incepi de jos pentru a reusi.

Schimbarea carierei in anii 40 nu este atat de descurajanta sau dificila pe cat ai putea crede. Da, veti avea nevoie de un plan si ar putea dura ceva timp, dar dupa finalizarea tranzitiei, va veti bucura ca l-ati facut.