Viata de zi cu zi ne poate da o multitudine de avertismente si semne ca nu gestionam asa cum ar trebui economiile noatre personale. Cineva care vrea cu adevarat sa economiseasca mai mult, poate gasi mai multe bariere pentru a realiza acest lucru.
Pentru a renunta la acest cerc vicios si pentru a scapa de datorii, trebuie sa lasam in urma obiceiurile financiare proaste care ne lasa fara nici un ban la sfarsitul lunii.
4 obstacole care nu va permit sa economisiti
Cheia este de a reduce sau de a evita cheltuielile care ne pot abate de la obiectivul nostru de a economisi. Este foarte probabil ca problema noastra sa nu fie deloc risipa, ci obiceiuri recente care ne minimizeaza sansele. In general vorbind, exista cateva obiceiuri care ne pot impiedica sa economisim bani: daca vom depasi aceste obstacole, va fi mai usor.
Platiti pentru casa dvs. mai mult de 30% din ceea ce produceti
Plata chiriilor sau ratele la banca ar trebui sa fie sub 28% din venitul dvs. idealul, de fapt, este de 25% din salariu. Daca platiti mult mai mult, aveti o problema. Atunci cand alegeti o casa, trebuie sa va ganditi nu numai la cat puteti plati acum, dar la cat de mult va puteti permite, in viitor, mai ales in cazul in care situatia dvs. se inrautateste.
Exista un dezechilibru enorm intre veniturile si datoriile dvs.
Orice datorie este o problema, dar daca nu castigam suficient pentru a o rezolva in decurs de trei pana la sase luni, situatia devine mai complicata.
Nu ati marcat niciodata un buget pentru fiecare zi
Daca nu stiti cat de mult cheltuiti, cum puteti economisi? Bugetul este instrumentul de baza al economiei bune: primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa stiti cati bani aveti in fiecare luna. Pentru a face acest lucru trebuie sa luati in considerare cheltuielile lunare (chirie / rate, supermarket, consumabile …) si verificati cat va ramane dupa ce le-ati platit. Aceasta ramasita este cheia pentru a mentine finantele in forma.
Nu aveti un fond de urgenta
Nu lasati nici un lucru neprevazut sa va inverseze toate eforturile de a va rationaliza cheltuielile. Puteti supravietui financiar unui jaf, furtului masinii, unei concedieri neasteptate, unui concediu medical prea lung? Acest lucru va fi posibil numai daca ati rezervat o parte din venitul dvs. sub forma unui „fond nedetectabil” pentru orice catastrofa mica sau mare. Daca nu aveti niste bani salvati pentru o urgenta, nu veti avea niciodata finante cu adevarat sanatoase.