4 modalitati pentru reutilizarea cutiilor de carton

Obisnuiesti in mod frecvent sa primesti colete sau te trezesti din varii motive cu prea multe cutii de carton in casa?

In mod inevitabil primul gand este sa le arunci, pentru ca ce-ai putea face cu atat de multe cutii? Insa, nu ar strica sa stii ca aceste cutii iti pot fi cu adevarat de ajutor si ca le poti folosi in scopuri benefice in diferite moduri. Totodata, refolosind aceste cutii in loc sa le arunci, faci si un mult bine mediului inconjurator, limitand cantitatea de deseuri.

 

4 modalitati pentru reutilizarea cutiilor de carton

 

l  Colete

Daca tocmai ce ti-ai facut curat in hainute si accesorii si te-ai gandit ca multe dintre acestea nu ti se mai potrivesc din diferite motive, poti incerca atunci sa le donezi unor oamenii mai putin norocosi si nevoiasi sau poti alege sa le vinzi pe diferite site-uri. Cutiile de carton iti vor fi mai mult decat utilie in acest sens, pentru a depozita si impacheta lucrurile pe care va trebui sa le trimiti la alti destinatari.

 

l  Protectie

Cu ajutorul cutiilor de carton iti poti proteja obiectele de vesela, lucrurile fragile, sticlele etc. Fie ca ai in locuinta lucruri si accesorii predispuse cu usurinta unor accidente si doresti sa le protejezi, fie ca doresti sa le acorzi grija si protectia cuvenita, cutiile de carton te pot ajuta sa devii un master in organizare.

 

l  Culcus

Fie ca ai animale sau ca-ti vei dori unul, o cutie de carton te poate ajuta sa le faci un culcus potrivit, simplu si rapid. De asemenea, poti folosi o cutie sau s-o decupezi in diferite marimi si s-o amplasezi sub litiera pisicilor, avand o distanta de minim 5 cm intre marginile celor doua, fapt ce va ajuta la mentinerea unei case curate deoarece tot nisipul care va sari din litiera, se va duce in cutia de carton, si va fi mai usor de curatat.

 

l  Proiecte DIY

Poti folosi cutiile si pentru joaca copiilor sau pentru anumite proiecte inteligente de DIY ce presupun creare unor obiecte de decor. Poti face un panou pentru tablouri, poti creea diferite aranjamente si suporturi, casa ta capatand un design nou si inedit sau o organizare mai buna.