4 fapte distractive despre înghețată

  • Duminică, 21 August 2022
  • Diverse
4 fapte distractive despre înghețată 4 fapte distractive despre înghețată

Cui nu-i place înghețata? Se pare că înghețata este văzută de mulți ca mai mult decât un simplu desert. Dacă ne întoarcem în timp, există câteva fapte grozave despre înghețată pe care probabil nu le știai. Iată-i că vin!

În primul rând, celebrele sundaes cu înghețată. Deși acest deșert este de vânzare peste tot în zilele noastre, acesta era altădată. Acest fel de mâncare cu înghețată a fost numit după duminica. Există chiar și documente disponibile care afirmă că era o lege ca înghețata să poată fi vândută doar duminica. Dar pentru că înghețata a devenit atât de populară la un moment dat, în cele din urmă a fost permis să fie vândută și în alte zile ale săptămânii.

Conul

Dacă comandați o înghețată în aceste zile, de multe ori o primiți într-un cornet. Cu toate acestea, mulți nu știu că conul a fost inventat întâmplător în 1904. În 1904, a existat un vânzător de înghețată care, la un moment dat, nu avea conuri de hârtie normale. Totuși, la colțul străzii era un vânzător de vafe, unde i-a venit ideea să facă vafele foarte subțiri și să le plieze într-un con. Acesta a devenit atât de popular încât oamenii îl folosesc și astăzi.

Americanii iubesc înghețata

De fapt, înghețata este atât de populară în America încât se află în primele 3 țări în care este cel mai vândută. În California, înghețata este cea mai populară, ceea ce în principiu nu este atât de ciudat. Aici se produce cel mai mult lapte în America. Deși mulți americani se gândesc la alegeri extravagante, nu sunt atât de extravagante când vine vorba de înghețată. Savoarea preferată a americanului obișnuit nu este nimic special; este vanilie.

Înghețata era doar pentru cei bogați

Deși acum se vinde mult, înghețata era pe vremuri un lux. Numai înaltele nobilimi îi era permis să se bucure de înghețată. La urma urmei, ei erau singurii care își puteau permite. Pentru că nu era încă produsă la scară largă, era un lux să mănânci înghețată. Acum, din fericire, este diferit.