3 sfaturi pentru cresterea mai rapida a unghiilor

 

Ce doamna sau domnisoara nu-si doreste unghii mari si frumoase, cu care sa se laude pe deplin? Ei bine, unghiile si parul frumos fac parte din visul oricarei femei, cu atat mai mult tinand cont ca cele doua sunt cartea de vizita a unor doamne, prin intermediul carora se vor afisa si se vor impune in societate.

Plecand de la o serie de cauze si premize, poti descoperi lucrurile si practicile potrivite care te vor ajuta sa ai unghii mai frumoase si, inzecit, unghii mai mari, exact ca cele pe care ti le faci la salon.

 

3 sfaturi pentru cresterea mai rapida a unghiilor

 

1. Evita sa-ti rozi unghiile

Unele persoane isi dezvolta peste noapte acest obicei extrem de prost care nu doar ca poate afecta modul in care se prezinta unghiile si sanatatea lor, cat si sanatatea organismului. Sub unghii se ascund foarte multe bacterii, ceea ce inseamna ca e un risc ridicat sa te confrunti ulterior cu o afectiune datorita acestui simplu gest.

Evita pe cat de mult posibil sa faci asta, iar daca ai nevoie de un ajutor suplimentar, poti apela la lacurile de unghii care contin substante ce te vor face sa renunti treptat la acest obicei.

 

2. Hidrateaza-ti unghiile

Hidratarea este un aspect pur valabil si universal indiferent de zona corpului. Oferind hidratarea cuvenita unghiilor, poi in acest mod sa le ajuti sa devina mai flexibile si totodata mai puternice, astfel incat ele vor creste mai usor si nu se vor mai rupe atat de repede. Hidrateaza-ti mainile prin intermediul unei creme hidratante pentru maini si unghii cat mai periodic posibil. De asemenea, poti folosi un “cocktail de produse si ingrediente”, precum vitamine, uleiuri esentiale (ulei de cocos, de masline, riccin, vitamina A lichida), pe care sa le folosesti ca atare in locul cremei hidratante, pe care sa le aplici direct pe unghii sau pe care sa le combini cu crema zilnica.

 

3. Evita procedurile sub lampa

Odata ce ai inceput sa-ti faci unghiile cu gel sau oja semipermanenta, tentatia va fi la cote maxime in continuare. Insa, acest procedeu nu face decat sa-ti subtieze unghiile, astfel ca ulterior ele vor fi mai subtiri, mai slabe si mai casante. Poti renunta la aceste proceduri pentru oja clasica si/sau pentru remediile mentionate anterior, cat si pentru un tratament de unghii.