3 plante care vă pot ajuta să blocați durerea articulară

3 plante care vă pot ajuta să blocați durerea articulară 3 plante care vă pot ajuta să blocați durerea articulară

Ghimbir

Ghimbirul a fost un ingredient proeminent în medicina chineză. Ghimbirul este un superaliment, care are beneficii variind de la scăderea riscului de boli de inimă și colesterol rău până la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge, consolidarea funcției creierului și chiar scăderea riscului de cancer!

Un alt efect al ghimbirului este că poate ajuta la reducerea inflamației și la combaterea durerilor articulare, datorită componentei majore a acestuia numită gingerol, un puternic antioxidant și element antiinflamator. Nici nu este vorba despre medicina populară. Studiile efectuate asupra efectelor ghimbirului ca calmant al durerii la pacienții cu poliartrită reumatoidă sunt foarte promițătoare. Ghimbirul este disponibil pe scară largă sub formă proaspătă, uscată și sub formă de pulbere. Puteți adăuga ghimbir la mese, îl puteți bea într-un ceai sau îl puteți lua ca supliment de capsule.

Ceai verde

În ceea ce privește băuturile, ceaiul verde este una dintre cele mai bune alegeri pe care le aveți. Ceaiul verde are o mulțime de beneficii pentru sănătatea dumneavoastră generală, inclusiv îmbunătățirea funcției creierului și faptul că este un stimul pentru arderea grăsimilor. Și, desigur, are mai multe componente antiinflamatorii care s-au dovedit a ajuta pacienții cu osteoartrita și artrită reumatoidă.

Majoritatea oamenilor preferă doar să bea ceai verde, dar îl puteți lua și sub formă de capsulă sau tinctură. Sunt disponibile și concentrate de ceai verde, ceea ce face posibilă adăugarea la o varietate de feluri de mâncare diferite. Dacă îl luați ca băutură, puteți adăuga și alte ingrediente antiinflamatoare, cum ar fi ghimbirul aloe, pentru a spori efectele ameliorării durerii articulare.

Curcuma

Este posibil să fi întâlnit turmericul ca ingredient dacă ați încercat vreodată să gătiți curry, dar știați că este destul de popular și în medicina populară? Știința modernă a ajuns din urmă pe strămoșii noștri, demonstrând că ingredientul activ din curcuma cunoscut sub numele de curcumină este un puternic agent antiinflamator.

Cercetările au descoperit chiar că turmericul poate încetini progresia artritei reumatoide. Deși sunt prezente aplicații topice ale turmericului pentru ameliorarea durerii, este mai frecvent în îngrijirea frumuseții. Potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă, turmericul este cel mai eficient atunci când este luat pe cale orală. În cazul în care nu vă place gustul turmericului, capsulele de curcumină sunt un bun înlocuitor.

Dacă suferiți de dureri articulare, aceste remedii naturale pot fi soluția cea mai ideală pentru problemele dumneavoastră. Sigur, puteți lua medicamente pentru a vă ușura disconfortul, dar aceste plante nu vin cu aceleași efecte secundare pe care le pot prezenta. Sistemul imunitar hiperactiv al corpului dvs. are nevoie de o lesă, iar acestea sunt soluția perfectă.

De asemenea, acestea sunt disponibile și ușor de inclus în rutina zilnică. În timp ce unele, cum ar fi eucaliptul, sunt cel mai bine aplicate local, majoritatea altora pot fi incluse în mesele dumneavoastră. Ierburile precum ghimbirul și curcuma se amestecă perfect în mese. Dacă înseamnă să mănânci mai mult curry, hei, asta mi se pare un plus!

Cireșul pe lângă toate acestea este că aceste plante naturale nu prezintă efecte secundare și vă reduc dependența de medicamentele fără prescripție medicală. Și, mai mult, este că majoritatea au beneficii pentru sănătate care depășesc doar calmarea durerii. Chiar dacă orice altceva eșuează și nu obțineți calmarea dorită a durerii de la încercarea lor, nici nu ați pierdut nimic!