3 moduri de utilizare a bicarbonatului de sodiu pentru a obtine o piele mai buna

  • Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
  • Diverse

Un ingredient ieftin, care este prezent in aproape fiecare bucatarie si care poate face minuni pentru piele, par si corp, este bicarbonatul de sodiu. Este o substanta cristalina care, de obicei, apare ca o pulbere fina. Este de natura alcalina si are proprietati antifungice, antibacteriene, antiinflamatorii si antiseptice. Diferitele beneficii pe care le are pentru piele sunt discutate aici.

Cum sa utilizati bicarbonatul de sodiu pentru ingrijirea pielii

1. Albirea fetei

Ingrediente:

1-2 lingurite bicarbonat de sodiu 1-2 capsuni, piure 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare: Se amesteca sucul de lamaie, capsunile si bicarbonatul de sodiu. Aplicati acest amestec pe fata. Lasati-l timp de 2 minute. Acum, frecati pielea cu degetele usor timp de 1 minut. Clatiti cu apa calduta. Se usuca cu un prosop uscat si se aplica o crema hidratanta. Incercati aceasta reteta o data pe saptamana pentru rezultate optime.

2. Exfoliant pentru piele

Bicarbonatul de sodiu actioneaza ca o piele exfolianta excelenta datorita naturii sale alcaline si texturii granulate. Ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii de pe fata. Puteti obtine urmatoarea reteta pentru obtinerea celor mai bune rezultate:

Ingrediente:

1 lingura bicarbonat de sodiu 1-2 lingurite apa 2 linguri fulgi de ovaz

Cateva picaturi de ulei de nuca de cocos sau ulei de vitamina E. Metoda: Se amesteca toate ingredientele pentru a forma o pasta. Aplicati aceasta pasta pe fata dvs. Lasati-o cateva minute. Acum, curatati-va fata cu degetele pentru 2 minute in miscare circulara usoara. Clatiti cu apa calduta.

3. Ameliorarea arsurilor solare

Bicarbonatul de sodiu are un efect foarte calmant pentru pielea arsa de soare datorita naturii sale alcaline. Iata o metoda de a face o compresa rece din bicarbonatul de sodiu pentru ameliorarea arsurilor solare.

Ingrediente:

2-3 lingurite bicarbonat de sodiu 1 pahar apa rece

Metoda: adaugati 2-3 lingurite de bicarbonat de sodiu in apa rece. Amestecati bine. Inmuiti o carpa curata in apa amestecata cu bicarbonat. Scoateti carpa din apa. Indepartati excesul de apa. Asezati aceasta carpa pe pielea afectata pentru aproximativ 3-5 minute. Repetati procesul, daca este necesar. Puteti utiliza aceasta compresa rece de bicarbonat de sodiu de 2 ori pe zi pentru a va calma pielea.