3 Lucruri pe care sa le cautati la un service de calculatoare

  • Duminică, 19 Decembrie 2021
  • Calculatoare
  • Publicat de
placa de baza notebook placa de baza notebook

1. Dovada calificarilor

Un mod de a determina daca firma locala de reparatii este calificata pentru rezolvarea problemelor dumneavoastra este cu ajutorul calificarilor. Nu doar trebuie sa aiba licentele necesare pentru a va repara laptop-ul, dar acestea trebuie sa fie actualizate.

Puteti cere firmei dovada acestor calificari, fie personal, fie sa le verificati pe pagina lor web. Aceste licente trebuie sa le permita sa repare defectiuni ce variaza de la piese defecte la brese cauzate de hackeri.

Puteti contacta autoritatile locale pentru clarificari suplimentare cu privire la licentele firmei, in cazul in care acestea nu sunt actualizate pe pagina lor web. Firma trebuie sa aiba si o asigurare de raspundere, pentru ca dumneavoastra sa nu platiti pentru eventualele lor greseli de reparatii.

2. Diversitatea serviciilor

Unii dintre dumneavoastra poate v-ati confruntat recent cu probleme de hardware are laptop-ului, altii poate aveti probleme de software. Daca sunteti in cautare de firme de reparatii computere, pe care sa puteti conta, va recomandam o firma care sa se poata ocupa de ambele aspecte.

O problema pe care tehnicienii firmei ar trebui sa stie sa o rezolve sunt virusii, care pot aparea sub diverse forme, in timp ce navigati pe internet. Ei trebuie de asemenea sa stie cum sa recupereze date care s-ar putea sa se fi pierdut in timpul infectarii, cum ar fi proiecte pentru munca, documente juridice, informatii bancare sau adrese de domiciliu.

Asigurati-va ca firma a angajat oameni care pot sa repare orice avarie fizica a computerelor dumneavoastra, cum ar fi crapaturi ale ecranului sau o piesa care a cazut. In plus, tehnicienii trebuie sa fie capabili sa va recomande accesorii sau piese de schimb care vor impiedica aparitia unor astfel de avarii in viitor.

Daca nu stiti cum sa va reparati sau sa instalati o retea pentru accesul la Internet, atunci gasiti o firma de reparatii care sa va ajute. Echipa potrivita va putea sa va arate cum functioneaza reteaua dumneavoastra, care tipuri sunt mai sigure si cum sa va instalati propriile retele in diverse locuri.

3. Istoricul relatiilor cu clientii

Firmele de reparatii computere pot garanta o buna calitate a serviciilor, insa o a doua parere este utila pentru validare. De aceea, va recomandam sa cautati recenzii ale reparatiilor facute de aceste firme.

Verificati paginile web in cautarea testimonialelor referitoare la modul in care compania a rezolvat diverse probleme. Verificati modul in care firma a reusit sa asigure securitatea, sa inlocuiasca piesele si sa ajute clientii sa economiseasca timp si bani cu reparatiile.

Nu luati in calcul firme care nu au o rata de aprobare de minim 80% in recenziile online. De asemenea, va sfatuim sa nu colaborati cu o firma care nu afiseaza testimoniale, deoarece ar putea ascunde un istoric al clientilor nemultumiti.

Cautarea recenziilor online poate economisi timp, insa cea mai buna dovada a serviciilor oferite se poate observa in persoana - mergeti la firme si vedeti cum administreaza nevoile clientilor. Atunci cand prospectati piata, observati cu atentie angajatii care ajuta clientii cu computerele lor. Vedeti daca par multumiti si daca i-ati mai vazut la aceste firme inainte.

Fiti atenti la modul in care tehnicienii raspund la aceste intrebari si cum prezinta mostre ale produselor si serviciilor. Cu cat mai multe cunostinte culegeti de la acesti profesionisti, cu atat au mai mult potential sa devina colaboratorii dumneavoastra.