3 Lucruri pe care nu le stiai despre stangaci

 

O credință comună în rândul multor oameni de știință este că oamenii stângaci sunt mai independenți. De ce? Deoarece trăim într-o lume construită pentru stângaci (majoritatea), stângaci (minoritatea) trebuie să se adapteze la aceste căi stabilite. Adică gândiți-vă la rutina dvs. zilnică: vă treziți, faceți mâncare, vă plimbați cu câinele, vă mâncați mâncarea, mergeți la serviciu, pregătiți cina, mâncați mâncarea, mergeți la culcare (bine, asta e super general, știm). Acum imaginați-vă folosind mâna dvs. non-dominantă pentru a îndeplini toate acele sarcini. Este posibil să nu ne dăm seama câte aparate / articole sunt fabricate având în vedere oamenii dreptaci. Iată câteva fapte fascinante / iluminatoare despre a fi un stângaci.

Tummy Work

Bebelușii care își mișcă capul spre stânga, atunci când sunt așezați pe burtica lor, ajung adesea să fie stângaci. Mai mult, bebelușii care întorc capul spre dreapta au tendința de a ieși dreptaci. Coincidență? Poate, dar și o tendință recurentă.

Marele avantaj sportiv

Fie că este vorba de baseball, fotbal, fotbal, hochei, baschet sau tenis, stângaci absolut dominanți în toate sporturile. În timp ce practic același joc este jucat atât de jucătorii dreptaci, cât și de cei stângaci, există un avantaj pentru jucătorul stângaci. Deoarece stângacii au o perspectivă diferită a jocului, forma și tehnica lor sunt, de asemenea, diferite, ceea ce îi obligă pe dreptaci să se adapteze la aceste jocuri necunoscute. Luați-l pe Rafael Nadal ca exemplu: un jucător de tenis stângaci care domină absolut pe teren.

Mai emoțional decât Righties

În comparație cu persoanele dreptaci, studiile au arătat că persoanele stângaci sunt mai emoționale / sunt mai susceptibile de a avea o izbucnire emoțională. După cum am menționat mai devreme, stângacii trebuie să se aclimatizeze într-o lume în care în esență totul este complet opus (pentru ei). Și datorită acestor ajustări dificile (zilnice), oamenii de știință cred că stângaci se descurcă cu emoțiile lor într-un mod diferit.