3 cauze ale aparitiei celulitei si moduri de prevenire a acesteia

Aveti grasimi care se aduna pe fundul sau coapsele dvs.? Acest lucru este comun, deoarece aproximativ 90% dintre femei impartasesc problema dvs. Celulita este in esenta tesutul subiacent de grasime de sub piele. Cu toate acestea, avand celulita pe corpul dvs. nu inseamna ca sunteti obeze, dimpotriva, femeile de toate marimile si tipurile de corp se confrunta cu aceasta problema.

Ce anume cauzeaza celulita?

1. Pierderea brusca a greutatii:

Formarea celulitei are motive nesfarsite, dar unul dintre motivele principale din spatele ei este scaderea in greutate. Unele obiceiuri de scadere in greutate, cum ar fi dietele, duc adesea la o pierdere severa in greutate intr-o perioada foarte scurta. Acest lucru are ca rezultat crearea de grasimi nealterate, care de fapt se construiesc impreuna, creand un strat de celulita. Este la fel ca vergeturile, dar cu efect invers.

2. Dieta nesanatoasa:

Știati ca alimentele grase impreuna cu carbohidratii au capacitatea de a forma celulita. Prin urmare, consumarea alimentelor bogate in grasimi va creste sansele de formare a celulitei pe corpul dumneavoastra. Alimentele nedorite, alimentele prajite si sarate, plus lipsa activitatii fizice si a metabolismului scazut, sunt direct legate de formarea celulitei.

3. Genele si hormonii:

Un alt motiv din spatele celulitei sunt genele. Daca celulita se mosteneste in familie, atunci nu puteti face nimic in legatura cu asta. Din cand in cand, hormonii se schimba, iar acest lucru lasa in realitate un impact asupra corpului dvs; celulita este unul dintre ele. Hormonii ca estrogenul incurajeaza formarea celulitei pe anumite parti ale corpului.

Pierderea in greutate a fost asociata atat cu reducerea aspectului celulitei, cat si cu inrautatirea starii. Intr-un studiu, cercetatorii au descoperit ca multi dintre participantele lor au prezentat o imbunatatire a aspectului celulitei cu pierderea in greutate, cand s-a inregistrat o reducere semnificativa a greutatii si a grasimii asupra muschilor coapsei.

Aparitia celulitei s-a inrautatit atunci cand participantii au inceput cu un indice de masa corporala mai mic si au inregistrat o reducere mai mica a greutatii fara a schimba proportia grasimii peste muschii coapsei. Consumul unei alimentatii sanatoase, bogate in vitamine poate contribui, de asemenea, la reducerea dezvoltarii celulitei sau la stoparea progresiei