13 milioane de turisti au vizitat Marocul in ultimul an

  • Miercuri, 12 Februarie 2020
  • Turism
13 milioane de turisti au vizitat Marocul in ultimul an 13 milioane de turisti au vizitat Marocul in ultimul an

13 milioane de turiști au vizitat Marocul în 2019, ceea ce reprezintă o creștere de 5,2% față de anul precedent, potrivit datelor publicate de Observatorul Turismului.

Majoritatea vizitatorilor au ajuns în țară din Franța și Spania. Numărul de turiști de pe ambele piețe a crescut cu 6%. În ceea ce privește numărul de înnoptări, autoritățile au înregistrat anul trecut un total de 25,2 milioane, ceea ce reprezintă cu 5% mai mult decât în ​​2018.

 

Cei mai mulți călători care au vizitat Marocul își desfășoară vacanța în orașul Marrakech sau Agadir, care sunt destinațiile cele mai populare de câțiva ani. 

Doar cele două orașe reprezintă 57% din înnoptările în țară. Datele nu includ sejururile vizitatorilor care își rezervă cazarea prin intermediul platformelor online precum Airbnb. Numerele reale sunt astfel mult mai mari.

De asemenea, Marocul a înregistrat o creștere a cheltuielilor cu turismul cu 7,7%, adăugând 78,6 miliarde de dirhami (aproximativ 7,6 miliarde de dolari) la bugetul anului trecut.

Deși industria turismului continuă să crească continuu în Maroc, cifrele sunt încă departe de obiectivele ambițioase stabilite în planul „Viziunea 2020” al autorităților. 

Strategia oficială se așteaptă să atragă 20 de milioane de vizitatori până la sfârșitul anului 2020.

Experții sunt de părere că Marocul a reușit să reziste in top în ciuda unor probleme precum instabilitatea regională în lumea arabă, amenințările teroriste și epidemiile. Cu toate acestea, concurența este din ce în ce mai grea, întrucât tot mai multe destinații de pe coasta Mediteranei oferă servicii similare pentru prețuri comparabile.

sursa https://www.tourism-review.com/