10 sfaturi pentru a conduce mai bine si in siguranta

Putini sunt conducatorii auto care isi pun intrebari despre capacitatea lor la volan.

Cu toate acestea, nu conducem intotdeauna la fel de bine pe cat credem noi. Uneori, prin neglijenta, nepasare printre altele si, in unele cazuri, ignoranta, uitam obiceiurile de baza care ne ajuta sa conducem mai bine, in siguranta.

O conducere preventiva este mai usoara decat pare, trebuie doar sa puneti niste tehnici in practica. Initial, acestea pot necesita o atentie deosebita pentru a le executa, dar intr-un timp scurt acestea vor fi automatizate si vor fi folosite pentru a imbunatati calificarea la volan. Si trebuie sa incepeti sa le practicati inainte de a le pune pe primul loc …

Luati in considerare urmatorii pasi pentru a adopta obiceiuri de conducere mai sigure:

Verificati drumul spre destinatie daca conduceti intr-un loc necunoscut, astfel incat sa nu trebuiasca sa va intoarceti, sa schimbati benzile sau sa opriti in mod neasteptat. Daca va concentrati pe drum sau pe directie si nu pe siguranta rutiera, veti avea o probabilitate mai mare de a provoca o coliziune.

Acordati atentie strazii din fata dvs., mai ales daca conduceti prin zone rezidentiale sau pe strazi aglomerate. Ar trebui sa priviti intotdeauna inainte, anticipand masinile care ar putea incetini si oamenii care trec pe strada.

In mod ideal, ar trebui sa stiti ce s-ar putea intampla in urmatoarele 15-20 de secunde, astfel incat sa puteti raspunde in mod corespunzator si in siguranta.

Evitati distragerile, cum ar fi utilizarea telefonului mobil sau intoarcerea pentru a vedea alte persoane pe trotuare sau masini. Intrucat mesajele text sunt atat de populare, multe state penalizeaza trimiterea de mesaje text in timpul condusului pentru a evita accidentele rutiere. Luati in considerare conexiunea Bluetooth mai bine pentru a utiliza telefonul cu optiunea hands-free.

Nu conduceti prea aproape de spatele altor vehicule. Trebuie sa puteti vedea anvelopele din spatele masinii care este in fata dvs.

Aveti grija sa conduceti in conditii nefavorabile.

De preferat, evitati sa conduceti complet cand strazile sunt umede, alunecoase, inzapezite sau in ceata. Daca trebuie sa conduceti oricum, conduceti incet, franati in avans si mariti distanta fata de masina din fata.

Verificati oglinzile retrovizoare la fiecare 10 secunde, mai ales cand incetiniti, ca sa vedeti ceea ce se intampla in jurul vostru. Utilizati intotdeauna luminile de semnalizare astfel incat ceilalti soferi sa stie ce faceti.

Reduceti viteza. Accelerarea scade timpul in care trebuie sa reactionati si creste sansele unui accident. Cu cat mergeti mai repede, cu atat va fi mai greu sa incetiniti. Daca nu o puteti reduce, riscati sa produceti un accident

Si foarte important: asigurati-va periodic intretinerea autovehiculului. Verificati frecvent presiunea din anvelope, stergatoarele de parbriz, luminile si franele si, in special, inainte de a merge in calatorii lungi. Mentinerea masinii in stare optima va evita problemele majore