10 lucruri pe care sa le faci de la 30 de ani

10 lucruri pe care sa le faci de la 30 de ani 10 lucruri pe care sa le faci de la 30 de ani

30 a devenit un fel de criza varstei mijlocii. Aud tot mai des despre panica varstei asteia, deși chiar nu cred ca se intampla ceva in mod miraculos.

Nu devii brusc, la doișpe noaptea, mai inteligenta, interesanta sau mai echilibrata emoțional, dar e adevarat ca parca incepe sa sune undeva o alarma a schimbarii. Toate vin treptat și e nevoie sa ne pregatim pentru o noua etapa in viața noastra, care este mult mai cool decat pare.

chat202 iti prezinta cateva lucruri pe care sa le faci dupa 30 de ani:

1.Sa economisesc 

Daca pana acum am cam trait ”de pe-o zi pe alta”, de cateva luni am deschis un cont de economii unde incerc sa pun lunar cate ceva. Pentru zile negre… Incep sa se iveasca gandurile acelea de adult: casa, masa și cine știe, poate o familie. Și daca nu este vorba despre astea, macar pentru vacanța all inclusive de anul viitor sau pentru o mașina. Oricum, economiile nu strica niciodata!

2. Sa mananc (mai) sanatos

Cu fiecare zece ani trecuți metabolismul lenevește cu 5 sau 10% din capacitate. Nivelul de arderi scade, chiar daca ești determinata genetic sa mananci de toate și sa dai jos foarte repede, datorita unui metabolism harnic. Așa ca am grija ce mananc. Cat mai sanatos, cat mai puțin preparat și evit carnea din comerț, adica prefer sa cumpar rar, dar sa știu ca iau de la producatori care le cresc cat mai natural. Nu beau niciun fel de suc, doar apa sau fresh-uri și nici la fast food-uri nu merg :). Evit sa mananc dupa 19:00, incerc sa am 3 mese pe zi și 2 gustari, iar daca intr-adevar mi se face foame noaptea, apelez la morcovi, salata de sfecla, ardei gras cu ceva branza light… știu, unde e placerea snack-urilor? A fost.

3. Sa ma deconectez

De cand ma știu am fost o persoana implicata. In job, in hobby-uri, in viețile altora, in viața sociala etc. Am admirat intotdeauna oamenii care se puteau deconecta, care intrau intr-o bula proprie menita sa-i protejeze de agitație și stres. Ei bine, odata cu apropierea de 30 am invațat sa construiesc și eu bula mea pe care o accesez zilnic pentru intervale scurte de timp sau in weekend, daca plec din București. Astfel, daca am plecat in vacanța, am lasat telefonul, mail-ul și alte legaturi cu lumea care ar putea sa-mi strice zen-ul.

4. Cumparaturi pe baza pe nevoi și nu pe chef

Ah, sunt un shopper destul de impulsiv. Ma rog, am fost. In goana prin viața am luat multe decizitii pripite in privința cumparaturilor, de la haine pe care nu le-am purtat niciodata (dar macar le-am donat) și pana la obiecte complet inutile. S-au schimbat lucrurile (cat de cat) și plec cu lista de cumparaturi, de la care incerc sa nu ma abat. La capitolul haine, inainte sa ajung la casa, ma gandesc unde pot purta articolul vestimentar, daca am cu ce sa-l asortez și daca raportul calitate-preț este unul avantajos pentru mine.

5. Sa ma decid ce tip de barbat vreau

Daca pana acum am tot testat, la aproape 30 de ani mi-am propus sa aflu ce tip de barbat caut și mi se și potrivește. Nu e ușor, dat fiind ca sunt multe ispite in jur, dar inainte sa ma las dusa deval și sa ma entuziasmez cand cunosc vreun crai, analizez ca o femeie matura avantajele și dezavantajele unei relații, precum și potențialul acesteia pe termen mediu și lung.