10 cele mai bune cantece Disney

10 cele mai bune cantece Disney 10 cele mai bune cantece Disney

Cu totii avem un film Disney preferat. Pentru ca Disney a fost acolo cand am copilarit, ne-a umplut imaginatia si ne-a dat asteptari nerealiste  ale vietii si iubirii. De asemenea, filmele Disney ne-a dat si unele din cele mai memorabile cantece din istorie. iBebe va prezenta zece dintre ele:

10. You’ll be in my heart (Tarzan)

Scris de Phil Collins, cantecul a castigat un Oscar, ca multe altele din aceasta lista pentru Cel mai Bun Cantec Original. Cantecul i-a relansat carier lui Phil Collins, dupa ce acest devenise necunoscut publicului tanar.

9. Zip-a-Dee-Doo-Dah (Song of the South)

Scris de Allie Wrubel si Ray Gilbert, cantecul a devenit o parte din cultura oamenilor de culoare din Statele Unite. De asemenea, a fost cantec introductiv pentru multe dintre serialele Disney timp de ani de zile.

8. Feed The Birds (Mary Poppins)

Scris de fratii Sherman, acest cantec este probabil cel mai controversat de pe aceasta lista. Scena prezinta o cersetoare care le da localnicilor firimituri de paine pentru cativa banuti. Cantecul este foarte diferit si intra in contrast cu restul filmului.

7. Colors of the Wind (Pocahontas)

Scris de Alan Menkin si Stephen Schwartz, cantecul a castigat Oscarul in 1995. A fost pe locul patru in topul american al cantecelor pop si are menirea de a arata cum nativii americani vad lumea inconjuratoare.

6. Someday my prince will come (Snow White and the seven dwarves)

Scris de Larry Morey si Frank Churchill, cantecul a fost pe pozitia a saptesprezecea in topul celor mai bune cantece din istoria filmelor, realizat de AFI. Cantecul a influentat nu doar filmele Disney, ci si muzica Jazz, plus o intreaga generatie de femei care-si cautau printul.

5. Kiss the girl (The Little Mermaid)

Scris de Alan Menken si Howard Ashman, cantecul a fost nominalizat la Oscar, dar a pierdut in fata unei piese din acelasi desen animat. Totusi, “Kiss the girl” se afla pe aceasta lista pentru ca este sublim si cantat intr-o maniera perfecta.

4. Beauty and the Beast (Beauty and the Beast)

Scrisa de Alan Menken si Howard Ashman, piesa este cantata de Angela Lansbury. A facut mai multi oameni sa planga decat orice alte melodii din filmele Disney. De asemenea, a castigat un Oscar si un Grammy.

3. A whole new world (Alladin)

Alan Menkin si Tim Rice au muncit la acest cantec si a iesit un duet de exceptie. A castigat numeroase premii, printre care Oscarul si Grammy.

2. When you wish upon a star (Pinocchio)

Scris de Ned Washington si Leigh Harline, cantecul a castigat Oscarul pentru cel mai bun cantec original in 1940. Este pe locul al saptelea in lista celor mai bune cantece din filme, intocmita de AFI, fiind cel mai bine clasat dintre cantecele Disney din acest top.

1. Circle of Life (Lion King)

Scris de Elton John si Tom Rice, acest cantec este fara indoiala cel mai bine scris cantec de pe coloana sonora a filmelor Disney. Desi nu a castigat niciun premiu Oscar, el a dar s-a bucurat de o enorma popularitate in randul fanilor.